• Potrebno je obnoviti rezerve krvi pred praznike, davalaštvo u Inđiji zakazano za ponedeljak

  Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Inđija u ponedeljak 29. aprila u period od 8 do 11 sati organizuje akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Akcija će se sprovoditi, po ustaljenom običaju, u prostorijama Doma zdravlja u Inđiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Potrebno je obnoviti rezerve krvi pred praznike, davalaštvo u Inđiji zakazano za ponedeljak

  Iz Crvenog krsta Inđija navode da je trenutno deficit svih krvnih grupa i da se tokom prvomajskih i uskršnjih praznika i neradnih dana očekuje dodatan pad zaliha krvi.

  Pozivamo sve davaoce da se odazovu akciji i pomognu u prikupljanju ove dragocene tečnosti. Obzirom da je pred nama šest prazničnih dana zalihe će biti dodatno smanjene pa je jako važno da se što više građana odazove i pomogne. – kaže za IN Medija sekretarka Crvenog krsta Inđija Mirela Sedlan.

  Na osnovu predloga  Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crveni krst Inđija je u ovoj godini započeo realizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi svakog ponedeljka.

  Tokom čitave godine organizovaće se po dve akcije u prepodnevnim, pa potom dve akcije u popodnevnim časovima.

  Izuzetak od pravila što se ponedeljka tiče čine samo one sedmice u kojima se ponedeljkom obeležava neki državni praznik, pa je neradan dan, gde se onda davanje pomera za utorak.

  Sledeća akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, zbog uskršnjih praznika pomera se na utorak 7. maj.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija