• Povećanje kazne za parkiranje na mestu za osobe sa invaliditetom

  Na sednici Opštinskog veća razmatraće se odluka o povećanju novčane kazne za one koji parkiraju na mestima koja su predviđena za osobe sa invaliditetom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Povećanje kazne za parkiranje na mestu za osobe sa invaliditetom
  Foto: IN Medija

  Kazna od 50 hiljada dinara je predviđena za pravno lice dok je za odgovorno lice u pravnom licu I fizičko  lice kazna predviđena od 10 hiljada dinara. Za preduzetnike će prema predlogu Odluke i dalje kazna iznositi 15 hiljada dinara.

  Kako se navodi u obrazloženju,  u praksi je uočeno neodgovorno ponašanje velikog broja lica koja bez obzira što nemaju status osobe sa invaliditetom parkiraju vozila na mestima koja su predviđena I obeležena za invalidna lica.

  Tako da lica koja zaista imaju status osobe sa invaliditetom, nisu u mogućnosti da parkiraju vozila na za njih označena parkirng mesta, koja koriste beplatno, već moraju da parkiraju na druga slobodna parking mesta, na kojima su dužni da plate uslugu korišćenja janog parkirališta. – kaže se u obrazloženju i navodi da bi predloženo povećanje novčane kazne za ovaj prekršaj, uticalo na “savesno i odgovorno ponašanje građana”.

  Sednica Opštinskog veća na kojoj će se razmatratiti predlog ove Odluke će se održati u sredu, sa početkom u 10 sati u zgradi Opštine Inđija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]