• Pozorišni repertoar za maj Kreativnog centra „Artelje“

  Kreativni centar Artelje u maju će obradovati inđijsku publiku sa četiri pozorišne predstave od čega su dve namenjene najmlađima. Snežana i sedam patuljaka, Tramvaj zvani Želja, Ožalošćena porodica i Pepeljuga su predstave u maju za koje su već rezervisana sva mesta Kreativnog centra Artelje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pozorišni repertoar za maj Kreativnog centra „Artelje“
  Foto: IN Medija

  Majski repertoar Kreativnog centra Artelje vešć je rezervisan, a počinje predstavom Snežana i sedam patuljaka 12. maja.

  Premijerno izvođenje Artelje je izveo 13. aprila u režiji Teodore Marčete.

  “Snežana i sedam patuljaka” je bajkovita priča o hrabroj devojci čije se avanture prepliću sa čarobnim svetom sedam veselih patuljaka. Sa elementima magije, avanture i prijateljstva, ova predstava nas vodi kroz čarobnu šumu gde se susrećemo sa zlom kraljicom, princem, i naravno, sedam dragih patuljaka koji će učiniti sve da zaštite Snežanu od zlih planova.

  “Tramvaj zvani Želja” Vilijama Tenesija na repertoaru je 17. maja od 20 sati.

  Tramvaj zvani Želja je snažna drama koja prati tragičnu priču Blanš Diboa, žene iz visokog društva koja se suočava s propadanjem svoje porodične imovine i begom od mračne prošlosti. Dolaskom u radnički deo Nju Orleansa kod svoje sestre Stele, Blanš dolazi u sukob sa Stenlijem Kovalskim, što vodi ka neizbežnoj i potresnoj kulminaciji.

  U subotu 25. maja publika će imati priliku da pogleda “Ožalošćenu porodicu” po motivima dela Branislava Nušića od 20 sati.

  Ova predstava osvojila je prvo mesto na 47. Smotri amaterskih pozorišta Srema i time je proglašena je za najbolju predstavu festival.  

  Diplomu za najbolju režiju festivala osvojila je Teodora Marčeta za predstavu „Ožalošćena porodica“. Slede i nagrade za najbolju kostimografiju i najbolju scenografiju festivala kao i dve nagrade za najbolja glumačka ostvarenja festivala Svetlani Pešut i Tanji Mundžić. Pohvalu za glumačko ostvarenje dobila je Sanda Živić.

  Predstava “Ožalošćena porodica” se plasirala na 60. Festival amaterskih pozorišnih društava Vojvodine (Pokrajinsku smotru) kao i na Vojvođanski festival novih teatarskih formi.

  Branislav Nušić, kao jedan od najcenjenijih srpskih pisaca i dramaturga, često je kroz svoje komedije ismevao društvene norme, licemerje građanske klase i birokratiju. U predstavi „Ožalošćena porodica“, poniremo u svet porodice koja se, suočena s iznenadnim gubitkom, nađe pred brojnim izazovima, ali i komičnim situacijama.

  U komediji Ožalošćena porodica (1934.) Nušić je kritičku oštricu usmerio na pokvarenu i gramzivu porodicu, pre svega na ljudsku pohlepu.

  Nušić je u “Ožalošćenoj porodici” nepogrešivo tačno prikazao i raskrinkao neiskrene odnose u porodice kada zbog pohlepe maske počinju padati i ostane samo primitivizam uma malog čoveka.

  Režija i adaptacija: Teodora Marčeta

  Dan posle u nedelju 26.maja “Pepeljuga” Laris Odaka od 18 sati namenjena najmlađima u režiji Kristijana Markovića.

  -Iskusite magiju skrivenu iza staklenih cipelica i nestvarne lepote kraljevskih balova. Pratite priču o skromnoj devojci čiji se život menja zahvaljujući čaroliji vile. Uz prepoznatljive trenutke poput nestanka magije u ponoć i prinčeve potrage za pravom ljubavlju, ova predstava vas odvodi na putovanje ispunjeno nadom, istrajnošću i srećnim završetkom. Pridružite nam se na sceni dok oživljavamo ovu klasičnu priču o ljubavi i čaroliji! – kaže se u sižeu predstave Kreativnog centra Artelje iz Inđije.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura