• ProGlas neće pozivati građane na izbore, borba za ispunjenje minimalnih uslova

  „U takvim okolnostima, Proglas nema moralno, etičko i društveno-odgovorno pravo da poziva građane na takve izbore izađu“, rekao Bjelogrlić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ProGlas neće pozivati građane na izbore, borba za ispunjenje minimalnih uslova
  Foto: IN Medija

  Jedan od onivača „ProGlasa“ producent i glumac Dragan Bjelogrlić izjavio je na konferenciji za medije ove organizacije da vlast nije ispunila nijedan od zahteva koji bi doprineo unapređenju izbornih uslova u našoj zemlji, prenosi nedeljnik Vreme.

  -Na današnji dan nijedan od zahteva nije suštinski ispunjen. U takvim okolnostima, Proglas nema moralno, etičko i društveno-odgovorno pravo da poziva građane na takve izbore izađu. U ideji sistemskih promena, na putu ka oporavku jednog društva, slobodni i fer izbori, pravo da se neometano glasa i da se glasovi tačno prebroje su prva i osnovna tačka od koje se mora krenuti – istakao je Bjelogrlić.

  Dodao je da bez toga, kao društvo – ne možemo ići dalje.

  -Proglas će pozvati građane u borbu za ispunjenje minimuma uslova za fer i poštene izbore. Ovo nije poziv na bojkot, ovo je poziv na borbu za izborne uslove, upravo da do bojkota ne bi došlo- naveo je Bjelogrlić.

  Sumnja da ima vremena da se izborni uslovi poprave do 2. juna.

  -Mislimo da je jesen mnogo realnija, ali o tome će odlučiti partije koje učestvuju na izborima. Na nama je da se zajedno sa građima borimo za izborne uslove koje će omogućiti teren za fer i poštenu izbornu utakmicu. U cilju svega ovde rečenog, „Proglas“ kreće sa aktivnostima koji će, prema našoj proceni, obezbediti osnov za jednu sveobuhvatnu borbu građana – naveo je Bjelogrlić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]