• Promocija knjige „Priča o nekadašnjem“ Željke Avrić

  Promocija knjige „Priča o nekadašnjem“ Željke Avrić održaće se 12. juna u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, sa početkom od 18 sati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Promocija knjige „Priča o nekadašnjem“ Željke Avrić

  Pored autorke u programu učestvuje prof. dr Milutin Đuričković. U muzičkom delu programa nastupiće Nenad Dimitrov. Moderator je Nataša  Kosanović.

  Željka Avrić rođena je u Banja Luci, visoko obrazovanje stekla je u Novom Sadu, a živi i radi u Sremskoj Mitrovici. Piše poeziju, književne prikaze, eseje i besede. Priloge objavljuje u časopisima za književnost, umetnost i kulturu. Pesme su joj prevođene na mađarski, bugarski i ruski jezik. Više puta je nagrađivana za pesme i cikluse pesama. Član je Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika Republike Srpske. Za sebe kaže da ima dva zavičaja, te piše u obe izgovorne varijante srpskog jezika, ijekavskoj i ekavskoj.

  Dosad je objavila deset zbirki poezije – „Portret“, „Zvezdarnica“, „Marginalije“, „Vremenik“, „Jesam“, „Žeđam“, „Nesan“, „Sonetne brojanice“, „Pesma joj je drugo ime“ i „Sušti“.

  Zbirka poezije „Priče o nekadašnjem“ (2024) u izdanju Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ iz Inđije obuhvata njene pesme objavljene u vremenskom periodu od 2001. do 2023. godine. Ovo izdanje izabranih pesama omogućava čitalačkoj publici da isprati razvojni put i stvaralačke preobražaje Željke Avrić tokom njenog pesničkog sazrevanja od prve knjige pa do danas.

  Organizatori promocije su Zavičajno društvo „Đorđe Vojnović“ iz Inđije u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Dr Đorđe Natošević“ iz Inđije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura