• Promocija zbirke tekstova Denisa Kolundžije u subotu u Novom Sadu

  Promocija zbirke tekstova Denisa Kolundžije, našeg prerano preminulog kolege, biće održana u subotu, 22. juna, u 12 časova, u prostorijama NDNV u Novom Sadu, Sutjeska 2 (gornji ulaz 8, kod Suda).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Promocija zbirke tekstova Denisa Kolundžije u subotu u Novom Sadu
  Foto:NDNV

  U zbirci pod nazivom „Dobri duh“ objavljen je deo tekstova iz Kolundžijinog bogatog novinarskog opusa zbog kojeg je on novinar sa velikim „N”, piše u pozivu NDNV-a.

  Na promociji će govoriti njegovi dugogodišnji prijatelji, kolege i Denisov otac Dušan Kolundžija, koji je ujedno i priredio ovu zbirku.

  „Biće to prilika da se podsetimo izuzetnih profesionalnih dostignuća i ličnih iskustava koja su oblikovala njegov jedinstveni karakter i stil pisanja, a sve to na simboličan datum – Denisov rođendan.

  Nakon promocije predviđeno je vreme za druženje i osveženje”, piše NDNV.

  Denis Kolundžija preminuo je 21. januara 2024. godine.

  Bio je zamenik glavnog i odgovornog urednika Cenzolovke. Za naš portal počeo je da piše 2016, da bi od 2017. godine bio uključen u sve aspekte rada našeg medija i Slavko Ćuruvija fondacije.

  Pored Cenzolovke, pisao je za Autonomiju, VOICE , BIRN, Newsweek Srbija, Vreme, Građanski list, Dnevnik, Vojvodinu, Novosadski nedeljnik, Vojvođanski magazin, Kibic fenster, Café Vojvodina, a radio je i na novosadskom IN radiju i u televizijskoj Grinfild produkciji.

  Autor je knjige „Višestranačka Skupština Vojvodine 1992-2012.“, objavljene oktobra 2012. godine.

  Denis Kolundžija je rođen 1972. godine u Somboru. Iza sebe je ostavio suprugu Kseniju i sina Relju.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]