• Prvu sednicu novog saziva parlamenta „otvara“ Nada Macura, pomagaće joj Marko Milošević

  Prvoj sednici Narodne skupštine predsedavaće lekar u penziji Nada Macura, koja je najstariji narodni poslanik u četrnaestom sazivu parlamenta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prvu sednicu novog saziva parlamenta „otvara“ Nada Macura, pomagaće joj Marko Milošević

  Nekadašnja portparolka Hitne pomoći, koja je postala čuvena po svojim savetima za očuvanje zdravlja, među kojima je možda i najpoznatiji onaj o „slojevitom oblačenju“, napuniće 28. januara 76 godina, prenosi N1

  Poslanički mandat pripao joj je kao 59. na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, koju predvodi Srpska napredna stranka.

  Macuri će u radu pomagati po jedan najmlađi poslanik sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata, a jedan od njih biće Marko Milošević, unuk bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

  Za narodnog poslanika Milošević je izabran kao treći na listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“, a rođen je 14. januara 1999. godine.

  Najmlađa među novoizabranim poslanicima je programerka iz Priboja Nastasja Baković sa liste „Srbija protiv nasilja“, koja je rođena 1. novembra 1999. godine.

  Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije saziva predsednik parlamenta iz prethodnog saziva, tako da se sednica održi najkasnije 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora, odnosno do 12. februara.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Izbori 2024