• Rasadnik iz Krčedina poklonio 100 sadnica četinara JKP „Komunalac“

  JKP “Komunalac” posadio je danas četinare na groblju 3. u Inđiji, sadnice su poklon radadnika “Topić” iz Krčedina. Sadnice su posađene po planu ozeljenjavanja u svrhu ograde odnosno ukrasnog drvoreda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rasadnik iz Krčedina poklonio 100 sadnica četinara JKP „Komunalac“
  Foto: Rasadnik "Topić"

  Rasadnik “Topić” iz Krčedina poklonio je 100 sadnica četinara koje će prema planu ozeljenjavanja biti posađene na više lokacija u Inđiji. Ovom prvom akcijom sadnice su zasađenje na groblju 3. u Inđiji u svrhu ukrasnog drvoreda na rubovima groblja.

  -Ovaj rasadnik nekoliko godina unazad poklanja ukrasne sadnice. Planirano je dalje ozelenjavanje ali od oktobra, odnosno novembra jer je u tom period najveći procenat primanja sadnica- kazao je za IN Medija direktor JKP”Komunalac” Dušan Lemaić.

  Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak krajem prošle godine naveo je da je Inđija do pre tri godine bila najmanje pošumljena opština u Vojvodini i da su aktivnom kampanjom ozelenjavane površine sa značajnimbrojem stabala različitog drveća.
  Prošle godine prema navodima Gaka,  inđijski „Кomunalac“ u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, posadio je skoro hiljadu novih sadnica javora, crvenolisne šljive, bresta, bora i ostalog drveća na lokacijama park Vašarište, naselje Šangaj, Leje, ulice Dušana Jerkovića, Novosadska, kao i u blizini školskih objekata i vrtića.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Javna rasprava o rebalansu budžeta od 27. aprila

  U ponedeljak, od 10 sati, održaće se sednica Opštinskog veća na kojoj će većnici doneti Zaključak o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine […]