• Raspisan konkurs za nagrađivanje najboljih srednjoškolaca u Srbiji

  Fond za mlade talente Srbije raspisao je Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola, za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom kalendarske 2023. godine, saopštilo je danas Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisan konkurs za nagrađivanje najboljih srednjoškolaca u Srbiji

  U saopštenju se navodi da će prijave na konkurs biti otvorene do 20. maja i da se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, kao i da svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom, za najbolji postignut rezultat tokom 2023. godine.

  U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara. Priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete Srbije na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti. – stoji u saopštenju.

  Više informacija o uslovima prijave moguće je naći u tekstu konkursa koji se nalazi na sajtu Fonda za mlade talente.

  Fond za mlade talente Srbije se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u državi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]