• Raspisan konkurs za projekte u kulturi

  Lokalna samouprava je raspisala Konkurs za sufinansiranje projekata u kulturi i za te namene je iz budžeta izdvojeno 15 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisan konkurs za projekte u kulturi

  Kako se navodi u pozivu,konkurs se raspisuje za projekte iz oblasti kulturne delatnosti i to: književnost (stvaralaštvo, prevodilaštvo); muzika (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija); ikovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura; pozorišna umetnost (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija), umetnička igra – klasičan balet, narodna igra, savremena igra (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija), filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo, manifestacije vezane za filmsku umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo, digitalno stvaralaštvo i multimediji.

  Takođe, konkurs je namenjen i za ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl, cirkus, pantomima, ulična umetnost i slično). Zatim za otkrivanje, prikupljanje, istraživanje, dokumentovanje, proučavanje, vrednovanje, zaštita, očuvanje, predstavljanje, interpretacija, korišćenje i upravljanje kulturnim nasleđem kao i za bibliotečko-informacione delatnosti, naučnoistraživačke i edukativne delatnosti u kulturi i menadžment u kulturi.

  Pravo učešća na javnom konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci, (samostalni umetnici, saradnici, odnosno stručnjaci u kulturi) kao i drugi subjekti u kulturi, koji imaju sedište, odnosno prebivalište na teritoriji opštine Inđija, osim ustanova kulture čiji je osnivač Opština Inđija, navosi se u pozivu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  „Ožalošćena porodica“ u KC Inđija

  Nušićeva „Ožalošćena porodica“ u izvođenju Kreativnog centra „Artelje“ iz Inđije je na repertoaru Kulturnog centra u nedelju 18. februara od 20 sati. Karte su u prodaji od 10. februara […]