• Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

  Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

  Raspravljajući o odbijenim amandmanima na rebalans budžeta opštine Inđija odbornik GG „Građanin“ Strahinja Jovanović zatražio je objašnjenje o trošenju novca za poziciji 1. klasifikacija 423 odnosno reprezentacija opštine. Na pitanje odbornika Jovanovića predsednik opštine Vladimir Gak je objasnio je tok novca na ovoj poziciji i ponovio da je odbornik Jovnović zaljubljen u Gorana Ješića te da mrzi SNS.

  Jovanović je obrazlagajući amandman koji se odnosi na smanjenje količine novca koji se rebalansom uvećava za potrebe reprezentacije opštine naveo da je delegacija GG“Građanin“ prilikom posete  gradonačelniku Ljubljane ponuđena kafom, vodom i čajem bez ikakvih ručkova i odlazaka u restorane.

  -Vi se stalno pravdate kako u retorane vodite investitore i da je to važno za grad ali evo primera iz Evropske unije i grada koji je jedan od najbolje organizovanih mesta u Evropi. U pitanju je Ljubljana, prilikom naše posete gradonačelniku nisu nas vodili po restoranima. Put smo finansirali sami kao i smeštaj. – objasnio je Jovanović.

  Gak se nadovazao na ozlaganje odbornika i pojasnio da je amandman za smanjenje troškova odbijen jer se na poziciji 34. ekonomska klasifikacija 423 pored reprezentacije nalazi i usluga štampanja, stručne usluge, pokloni, za koje postoje zaključeni ugovori o Javnim nabavkama. Takođe na poziciji 34 se isplaćuju naknade stalnih ili privremenih radnih tela, saveta i komisija koje je osnovao predsednik opštine Inđija, a čiji članovi nisu zaposleni u organima Opštine.

  – To da niste jeli u Ljubljani rekao bih gledajući vas da to nije istina, to vaša kilaža pokazuje.Poziciju reprezentacije ne koristi  samo predsednik opštine nego i KUD-ovi i ostali kojima po nekad zbog interesa čitave zajednice mora da se izađe u susret.Svako svoj budžet radi drugačije, po mestima u Srbiji ne radimo svi po istom modelu. –kazao je Gak.

  Gak je odborniku Jovanoviću na kraju izlaganja ponudio uvid u sve račune koje je Opština Inđija na toj poziciji napravila i da je spreman da snosi odgovornost ukoliko računi pokažu da ti računi glase na njegovo ime. Gak je nakon toga tražio objašnjenje od odbornika Jovanovića da mu objasni kako je finansiran put u Sloveniju, jer kako je naveo, i odbornik Jovanović je dužan da objasni svoje finansije i troškove.

  Jovanović je objasnio da su smeštaj, prevoz i hranu finansirali iz svojih ičnih fondova i napomenuo da je GG“Građanin“ već tražio uvid u račune ali im to nije omogućeno i zaključio da kada bude dozvoljen uvid u račune da je spreman da se izvini za svoje sumnje upućene Gaku o trošenju novca.

  -Nemate potrebe vi meni da se izvinjavate jer meni do vašeg izvinjenja i mišljenja nije stalo. –  kazao je Gak i nastavio sa optužbama da Jovanović poručuje svom glasačkom telu da mrzi SNS i da slobodno glasaju za bilo koga drugog. On je takođe opomenuo Jovanovića da na svojim druđtvenim mrežama plasira teme i obećanja koje često ne ispuni.

  Mi kao grupa građana možemo da podržavano sve one koji žele dobro ovoj opštini i ljudima koji žive u Inđiji.Smatramo da je SNS vlast koja je nešto najgore što je građane Inđije moglo da zadesi, nikad gora vlast nije vodila ovaj grad. –kazao je Jovanović

  Gak je podsetio odbornika Jovanoviča da je i on bio član SNS na samom početku na šta mu je ovaj odgovorio da je u tom trenutku smatrao da je program i ideja te stranke istinita. Rasprava na relaciji Gak-Jovanović nastavljala se u nedogled da bi na kraju reagovao predsednik Skupštine i zamolio da se sagovornici ne udaljavaju od teme.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika