• Rešavanje problema sa vodosnabdevanjem u nedelji pred izbore

  JKP “Vodovod i kanalizacija” dodelio je danas ugovor vredan 70 miliona dinara preduzeću GP Graditelj NS doo za izgradnju poveznog cevovoda Novi Karlovci-Krčedin (prva faza). Sva sredstva obezbeđena sui z budžeta iako je pre dve godine najavljeno da Inđija nema novac za taj projekat.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rešavanje problema sa vodosnabdevanjem u nedelji pred izbore
  Foto: IN Medija

  U nedelji pred izbore JKP “Vodovod i kanalizacija” dodelio je ugovor vredan 70 miliona dinara preduzeću GP Graditelj NS doo za izgradnju poveznog cevovoda Novi Karlovci-Krčedin (prva faza). Komisija se odlučila za pomenutu firmu a javnoj nabavci su se odazvale

  Povezni cevovod sa pumpnom stanicom na koji je planirano povetzivanje Krčedina na trasu Novi Karlovci – Kerčedin i povezivanje pumpne stanice od Maradika do Jarkovaca u dužini od 6,5 kilometara. Cilj ove investicije je da se ta dva decentralizovana sistema povežu sa Inđijom kako bi se ubrzala intervencija u momentima kad pomenuta mesta imaju problem sa vodosnabdevanjem.

  Iako je 2022. godine obrazloženo da lokalna samouprava nema dovoljno sredstava za taj posao te da će finansijsku podršku potražiti na drugim nivoima vlasti, u budžetu za 2024. Istaknuto je da ceo je iznos prve faze obezeđen iz budžeta građana.

  Inače, u i budžetu za 2023. godinu predviđena su sredstva za projekat spajanja krčedinskog vodovoda sa Novim Karlovcima u iznosu od pet kilometara, kako bi se Krčedin dodatno obezbedio sa inđijskog izvorišta u potencijalno kritičnim situacijama.

  JKP “Vodovod i kanalizacija” u toku prošlonedeljnog prekida vodosnabdevanja mesta Krčedin izdao je saopštenje u kom je napomenuto da se vrše napori za rešavanje ovog dugogodišnjeg problema.

  -Kako bi se na duži period rešio problem vodosnabdevanja naselja Krčedin, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Inđija je u prethodnom periodu izradilo projektnu dokumentaciju i ishodovalo sve dozvole za izgradnju poveznog cevovoda Novi Karlovci – Krčedin. Javna nabavka za izbor izvođača radova za izgradnju poveznog cevovoda Novi Karlovci – Krčedin i faza je u završnoj fazi i u narednih mesec dana će se ugovoriti izvođenje navedenih radova. Nakon izgradnje navedenog cevovoda obezbediće se sigurnost vodosnabdevanja naselja Krčedin tako što će se nedostajuće količine vode obezbediti sa inđijskog izvorišta. – rečeno je u saopštenju.

  Javnoj nabavci odazvalo se četiri ponuđača a danas je zvanično i dodeljen ugovor novosadskoj firmi vredan 70 miliona dinara kao najpovoljnijem ponuđaču.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Inđija sutra obeležava gradsku slavu

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. […]

  Inđija 12. jula dobija novog predsednika Opštine

  Konstitutivna sednica Skupštine opštine Inđija će biti održana 12. jula, saznaje IN Medija. Pored novih odbornika, Inđija će dobiti i novog predsednika Opštine kao i članove Opštinskog […]