• Rezerve krvi na minimumu, sutra redovna akcija dobrovoljnog davanja u Inđiji

  U ponedeljak 8. jula u periodu od 16 do 19 sati u Domu zdravlja Inđija organizovana je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi Crvenog krsta Inđija i Zavoda za transfuziji krvi Vojvodine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rezerve krvi na minimumu, sutra redovna akcija dobrovoljnog davanja u Inđiji

  Crveni krst Inđija je u ovoj godini započeo realizaciju redovnih akcija dobrovoljnog davanja krvi svakog ponedeljka i vanrednih akcija na kraju svakog meseca.

  Tokom čitave godine organizovaće se po dve akcije u prepodnevnim, pa potom dve akcije u popodnevnim časovima.

  Izuzetak od pravila što se ponedeljka tiče čine samo one sedmice u kojima se ponedeljkom obeležava neki državni praznik, pa je neradan dan, gde se onda davanje pomera za utorak.

  -Ovakav raspored akcija pokazao se odlično jer se broj davalaca krvi povećao, samim tim i prikupljenje jedinice krvi. Za prvih 6 meseci je uvećan broj za 13,6%. – kaže sekretarka Crvenog krsta Inđija Mirela Sedlan.

  Ovog ponedeljka 8.jula akcija davalaštva krvi održaće se u popodnevnim satima od 16 do 19 časova u inđijskom Domu zdravlja.

  Zavod za transfuziju krvi objavio je da su rezerve krvi u ovom trenutku na minimum.

  A –, B-, AB- , nulta pozitivna i nulta negativna su na 10% rezervi krvi

  A+, AB+ krvne grupe su na 20% rezervi

  B+ na 30% rezerve

  Podsetimo da je Inđija ponela 13 put za redom titulu “Najhumanija opština” koju dodeljuje Crveni krst Srbije povodom 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

  Crveni krst Inđija u 2023. godini prikupio 5,31% jedinica krvi.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]

  Letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica

  Grupa od pedesetoro dece iz socijalno ugroženih porodica iz inđijske opštine 25. jula putuje na more u Baošiće, u odmaralište Crvenog krsta Srbije, saopšteno je iz lokalne […]

  Poklon laptopovi za školsku 2022/23 godinu

  Sa godinu dana zakašnjenja, danas su uručeni laptopovi vukovcima, sportistima i učenicima koji su postigli rezultate na republičkim takmičenjima za školsku 2022/23 godinu. […]