• RIK: Rekordan broj posmatrača na izborima u nedelju

  Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je da će ukupno 8.273 biračka mesta u Srbiji biti otvorena na dan glasanja, 17. decembra

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RIK: Rekordan broj posmatrača na izborima u nedelju

  On je napomenuo da ove godine ima rekordan broj posmatrača, odnosno kontrolora, 5.587 domaćih i stranih posmatrača.

  U četiri strane države glasanje će biti sutra po njihovom lokalnom vremenu, u ostalim će biti u nedelju. Neće se javno saopštevati rezultati niti isticati dok se ne zatvore sva birališta u Srbiji. – rekao je Dimitrijević na RTS-u.

  On je naveo da su članovi biračkih odbora imali rok do danas da preuzmu sav izborni materijal.

  Imamo lokalne izborne komisije i RIK ne broji rezultate, već se oni utvrđuju na svakom biračkom mestu posebno. Lokalne izborne komisije zatim dostavljaju zbirne rezultate za svoju teritoriju, a od ove godine građani će moći u realnom vremenu da prate prikupljanje glasova i rezultate izbora, jer smo obezbedili novu funkcionalnost na veb stanici RIK-a. –  rekao je Dimitrijević.

  Dimitrijević je naveo da RIK ima rok od 96 časova po prijemu poslednjih zbirnih rezultata da proglasi konačne rezultate glasanja i da će do Nove godine oni biti poznati.

  Tada je rok 30 dana za formiranje Skupštine i 90 dana za formiranje Vlade, stoga možemo novu Vladu očekivati na proleće. – rekao je Dimitrijević.

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Beograd prodao udeo u Lasti?

  Paket akcija Saobraćajnog preduzeća Lasta prodat je danas na Beogradskoj berzi za 560 dinara po akciji, odnosno za ukupno 145,26 miliona […]