• Ruma: Promocija knjige pesama „Moje drugo ja“ Marije Stanojčić Srake

  Sinoć je u Rumi održana promocija knjige pesama Marije Stanojčić Srake “Moje drugo ja”.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ruma: Promocija knjige pesama „Moje drugo ja“ Marije Stanojčić Srake
  Foto: Đani Bardoti

   Reč je o poeziji koja pleni snažnim i zrelim izrazom poniklim iz bogatog životnog iskustva autorke. Iako su stihovi odraz najdublje autorkine intimnosti, u njima se svi prepoznajemo, samo retko ko ume ovako jasno, na momente brutalno direktno a opet nežno, da govori o svojim osećanjima.

  -Ova poezija se čita u dahu, bez zastoja, baš zato što vas usput zapljuskuje niz životnih istina, očiglednih, da o njima morate razmišljati i dok ih čitate, baš zato što vas obasjava onaj već pominjani odsjaj nežnosti i zrelosti napisanih pesama.- rekao je na promociji pesnik Todor Bjelkić, koji je napisao predgovor zbirci pesama “Moje drugo ja”.

  Marija Stanojčić Sraka je Rumljanka koja je celog života radila na razvoju kulturnog života Vojvodine. Pokrenula je književno glasilo “Panonsko jedro” i obnovila čuveni Zmajev časopis “Neven”. Aktivna je i u društveno-političkom životu – poslovnu karijeru je završila kao direktorka gerontološkog centra u Rumi.

  Sve pesme su bez klasičnog naslova, već je naslov ujedno i prvi stih pesme. Osim tačke na kraju, znakova interpunkcije nema i uopšte ne nedostaju, jer su pesme većinom kratke i čitaju se u jednom dahu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem

  Pećinci: Uhapšen zbog više teških krađa

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pećincima, uhapsili su Z. J. (2000) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela teška […]