• Ružica Jovanović: Kako bi ste Vi odgovorili na pitanje do kad traje stalna postavka?

  Ružica Jovanović na poslednjoj sednici Skupštine opštine Inđija još jednom obrazložila razloge odbijanja zakupa sale za opoziciju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ružica Jovanović: Kako bi ste Vi odgovorili na pitanje do kad traje stalna postavka?
  Foto: KC

  Na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta vodila se diskusija između odbornika opozicije i direktorice Kulturnog centra Inđija Ružice Jovanović o upornim odbijanjima ove Ustanove da iznajme prostor političkim neistomišljenicima.

  Polemiku je započeo odbornik Strahinja Jovanović insistirajući da mu se objasni kada počinju još jedni radovi na rekonstrukciji Kulturnog centra i koji su razlozi odbijanja zahteva GG GrađanIN za iznajmljivanje prostora u svrhe promocije ove organizacije.

  -Vaša dužnost je da odgovorite na pitanja kad počinju i završavaju se radovi na rekonstrukciji KC. Vaša dužnost je da polažete račune, to što prećutite na pitanja odbornika je nepoštovanje svih odbornika ovde. Nas su ljudi direktno birali na izborima, vas nisu. – kazao je Jovanović u uvodnoj reči.

  On je zamolio da Jovanovićava u budućnosti poštuje skupštinu i istakao da je „velika sramota što se debata u skupštini svodi na dva odbornika i predsednika opštine“. Jovanović je istakao da je takav odnos nepoštovanje i degradiranje Skupštine.

  Direktorica Kulturnog centra Ružica Jovanović zahvalila se na kratkoj lekciji o ponašanju i istakla da je odgovor iz Ustanove kojom rukovodi već upućen GG GrađanIN.

  -Radovi u sali su već počeli 20. maja, u toku su pripremni radovi za krečenje i u toku nedelje izvođač radova kreće sa uklanjanjem starih stolica i poda. – objasnila je Jovanović.

  Ona je istakla da će sve navedeno biti medijski propraćeno i naglasila da kada je reč o zahtevu za iznajmljivanje sale koji je uputila GG Građanim ima nedoumicu. U zahtevu koji je upućen Kulturnom centru, navodi Jovanovićeva, upućeno je pitanje „do kada traje stalna postavka“ u maloj Sali KC.

  -Kako bi ste vi odgovorili na to pitanje? Ja mislim da reč stalna, dovoljno govori, kako možete da pitate do kad traje stalna postavka? – pitala je Jovanović odbornika.

  Nakon kratke rasprave oko sadržaja upita Jovanovićeva je odgovorila da će radovi trajati narednih mesec dana i da će sala biti na ponos svim građanima Inđije.

  U raspravu se uključio i odbornik Milorad Savić koji je podsetio da je Kulturni centar napravljen da bude na usluzi svima a ne samo stranačke istomišljenike.

  -Opet krečite, pa do kada ćete krečiti? – pitao je Savić.

  Na kratko se u raspravu uključio i predsednik opštine Vladimir Gak koji je rekao da će krečiti dok ne završe. Savić je podsetio da je u tri navrata tražio salu na korišćenje i uvek je odbijen istim odgovorom da se kreči.

  -Ne krečite, lažete. – kazao je Savić.

  Ružica Jovanović je podsetila na nesporazum iz decembra 2023. kada je odborniku Saviću prvo odobrena sala KC za tribinu ProGlas-a a samo par sati nakon toga je povučeno odobrenje.

  -Tada je stvarno bila greška, jer nije konsutovan interni program sale. – ponovila je Jovanović.

  Ružica Jovanović je istakla brojna ulaganja u KC kao i pomoć lokalne samouprave ali i resornog ministarstva.

  -Niste uspeli ni da je okrečite za ovo vreme kako ste tu. – zaključio je Savić.

  Na kraju rasprave Strahinja Jovanović se izvinio ako je svojim izlaganjem uvredio direktoricu Jovanović i zamolio da se poštuje politički oponent. Jovanović je zaključio da će rado dolaziti u renovirani KC iako smatra da ga vodi osoba koja ne zna da radi svoj posao.

  Podršku u izlaganju i zastupanju stavova Ružica Jovanović dobila je od svojih kolega među kojima se istakao šef Kabineta predesednika opštine Nemanja Milojević koji ju je povremeno hvatao za ruku bodreći je sa „Bravo!“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Inđija sutra obeležava gradsku slavu

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. […]

  Inđija 12. jula dobija novog predsednika Opštine

  Konstitutivna sednica Skupštine opštine Inđija će biti održana 12. jula, saznaje IN Medija. Pored novih odbornika, Inđija će dobiti i novog predsednika Opštine kao i članove Opštinskog […]