• Ružica Jovanović, za opoziciju, opet rekonstruiše KC

  Ružica Jovanović odbijanje izdavanje sale Kulturnog centra pravda beskrajnim rekonstrukcijama u vreme izbora. Ovog puta bez mogućnosti izdavanja sale za politički skup Pokret „GrađanIN“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ružica Jovanović, za opoziciju, opet rekonstruiše KC
  Foto: Građanin

  Direktorica Kulturnog centra Inđija Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za promociju programa GG “Građanin”  navela je da ova Ustanova ima zakazane programe kao i rekonstrukciju velike sale. Pokret “GrađanIN” obratio molbom za izdavanje sale u period od 8. Do 30. maja u bilo kom terminu i bilo kojoj od dve sale KC.

  U odgovoru dostavljenom  članici pokreta i kandidatkinji za odbornicu Aleksandri Marić, direktorica Kulturnog centra Inđija Ružica Jovanović navodi da ne može pozitivno da odgovori na upit jer su sale rezervisane sa programima i za radove na rekonstrukciji tokom maja.

  -Kulturni centar ima zakazan program u period od 13. Do 19. maja koji se tiče redovnih delatnosti Kulturnog centra, a od 20. maja startujemo sa rekonstrukcijom velike sale u okviru projekta “Gradovi u fokusu” Ministarstva culture Republike Srbije. – navodi se u odgovoru.

  Jovanovićeva dalje navodi da se mala sala KC Inđija od 22.10. 2022. godine koristi za stalnu postavku – Memorijalna soba Danice Jovanović.

  Aleksandra Marić je nakon odbijenice uputila Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u kom traži detaljnje informacije o programu koji je zakazan od 13. do 19. Maja i satnice održavanja istog.

  Marić je tražila i detalje koji program je bio predviđen od 8. Do 13. maja, koji nisu obuhvaćeni odgovorom ali i celokupne javne nabavke o izvođaču radova i visine ulaganja u rekonstrukciju velike sale KC. Isto tako tražen je plan početka i završetka planirane rekonstrukcije.

  Kandidat za odbornika na predstojećim lokalnim izborima 2. juna Dragan Ignjatović za IN  Medija kaže da dobijeni odgovor nije tačan jer se na sajtu ove Ustanove jasno vidi da slobodnih termina ima jer nema zakazanih predstava i filmskih projekcija. Ignjatović smatra da je po sredi još jedna optrukcija Pokreta “GrađanIN”

  -One su počele sa overivačima prilikom skupljanja potpisa, ovo je samo nastavak. Dobra stvar u celoj priči je što i pored blokade na svakom koraku, imamo medijski prostor na drušrvenim mrežama na kojima odbrojavamo, zajedno sa Inđinčanima, poslednje dane na funkcijama SNS i LSV kadrova, uključujući i direktoricu KC Ružicu Jovanović. Građani svakako znaju za šta se zalažemo, a to je sve suprotno od onoga što vlast radi, a to su funkcionalan Dom zdravlja, dobar javni prevoz, zaustavljanje urbanističkog haosa, briga o porodici, studentima i đacima, ekologiji i zaštiti životne sredine. To je program Pokreta GrađanIN koji ćemo, kada budemo preuzeli odgovornost za vođenje opštine Indija, u potpunosti implementirati i od Inđije stvoriti dobro mesto za život.- obrazložio je Ignjatović za IN Medija.

  Ptsetimo da je i u vreme izborne kampanje za parlamentarne  pokrajinske izbore 2023. godine Ružica Jovanović sličnim odgovorom odbila  iznajmljivanje sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ . Jovanovićeva je tada navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima obzirom da je Vukas podnosiocima zahteva rekao da ima slobodnih termina. Jovanovićeva je u daljem tekstu obrazlaganja navela osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika