• Sa 2 na 6,4 miliona dinara skočila cena za gradsku slavu u Inđiji

  Gradska slava Duhovi umesto predviđena 2 miliona koštaće građane 6,4 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sa 2 na 6,4 miliona dinara skočila cena za gradsku slavu u Inđiji

  Za 3,2 puta skočila je cena za menifestaciju „Gradska slava Duhovi“ za manje od mesec dana. Ovakvu procenu potpisao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izmenom plana nabavki za 2024. godinu od 13. maja.

  Prošlogodišnja proslava gradske slave koštala je 4,1 milion manje nego što je to planirano u ovoj 2024. godini.

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. juna.

  Tradicionalno, na dan gradske slave biće održana Sveta arhijerejska liturgija u 9 sati a u popodnevnim satima litija kroz kroz centralne ulice Inđije.

  Ostatak planiranih aktvnosti za koje je procenjeno da koštaju građane 54.700 evra nije poznato. Do sada je u organizaciju gradske slave bila je uključena Turistička organizacija Opštine Inđija, koja još uvek nije predstavila planirani program u okviru manifestacije.

  Na kojoj će lokaciji ove godine biti luna park i dalje nije poznato obzirom da je 2022. godine postavkom luna parka u dvorište nekadašnje “Krznare” izazvalo veliki skandal zbog neuslovne lokacije.

  Nakon burne reakcije javnosti zbog lokacije na kojoj je postavljen luna park reagovalo je i Ministarstvo rada, luna park je procenjen kao visoko rizičan, ali ne zbog placa na kom se nalazi, nego zbog toga što vlasnik – nije imao dokaz o pregledu i ispravnosti električnih instalacija.

   

  Lokalna samouprava je tada u ovom dešavanju zauzela stav posmatrača koji nema ingerenciju da reaguje na prostoru “privatnog vlasništva” . O ovom događaju se opština Inđija oglasila se sa dva saopštenja, u prvom su obavestili javnost da ih niko nije kontaktirao za potrebne dozvole dok je u drugom saopštenju rečeno da su reagovali ali da je priča ispolitizovana i da institucije rade svoj posao.

  U samo dva dana ovaj zabavni park je, tada bio pod zabranom rada, zatim im je dozvoljen ponovni rad a potom opet zabranjen, te su na kraju izmešteni na staru lokaciju.

  Ove godine lokacija luna parka za sad nije poznata.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Stanje sa rezervama krvi nepromenjivo – na minimumu

  Crveni krst Inđija i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine sutra od 8 do 11 sati u inđijskom Domu zdravlja sprovešće još jednu redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Svi koji se odazovu […]