• Sahrana Ištvana Pastora u subotu u Subotici, istog dana komemorativna sednica u Novom Sadu

  Sahrana predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora biće u subotu, 4. novembra u 14 časova, u Subotici na Bajskom groblju. – Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti premijer Mađarske Viktor Orban, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik RMDSZ Hunor Kelemen iz Rumunije, u ime mađarske zajednice van matične […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sahrana Ištvana Pastora u subotu u Subotici, istog dana komemorativna sednica u Novom Sadu

  Sahrana predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora biće u subotu, 4. novembra u 14 časova, u Subotici na Bajskom groblju.

  Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti premijer Mađarske Viktor Orban, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik RMDSZ Hunor Kelemen iz Rumunije, u ime mađarske zajednice van matične države, i predsednik Izvršnog odbora SVM-a Balint Juhas, u ime stranke. – naveo je njegov sin Balint Pastor na svom Fejsbuk profilu.

  On je najavio da će u subotu u 10 časova biti održana komemorativna sednica u velikoj sali Skupštine Vojvodine u Novom Sadu.

  Moj otac je, naime, bio predsednik tog doma najduže vreme ikada, na šta je s razlogom bio ponosan. –  naveo je Balint Pastor.

   

  Na molbu porodice, od Ištvana Pastora će se na komemorativnoj sednici govorom oprostiti predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica i predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a Bojan Bagi.

  Ištvan Pastor je preminuo u ponedeljak, 30. oktobra, u 68. godini, nakon teške bolesti.

  Naslovna: 021.rs

  Izvor:Beta

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Dnevni voz Novi Sad – Bar saobraća od 14. juna

  Počela je prodaja karata za dnevni barski voz koji saobraća od Novog Sada do Bara i obratno. Kao i ranije, večernji voz za Bar kreće iz Zemuna.  Voz od Novog Sada do Bara će saobraćati od 14. […]