Sahrana Ištvana Pastora u subotu u Subotici, istog dana komemorativna sednica u Novom Sadu

Sahrana predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora biće u subotu, 4. novembra u 14 časova, u Subotici na Bajskom groblju. – Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti premijer Mađarske Viktor Orban, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik RMDSZ Hunor Kelemen iz Rumunije, u ime mađarske zajednice van matične […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Sahrana Ištvana Pastora u subotu u Subotici, istog dana komemorativna sednica u Novom Sadu

Sahrana predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora biće u subotu, 4. novembra u 14 časova, u Subotici na Bajskom groblju.

Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti premijer Mađarske Viktor Orban, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik RMDSZ Hunor Kelemen iz Rumunije, u ime mađarske zajednice van matične države, i predsednik Izvršnog odbora SVM-a Balint Juhas, u ime stranke. – naveo je njegov sin Balint Pastor na svom Fejsbuk profilu.

On je najavio da će u subotu u 10 časova biti održana komemorativna sednica u velikoj sali Skupštine Vojvodine u Novom Sadu.

Moj otac je, naime, bio predsednik tog doma najduže vreme ikada, na šta je s razlogom bio ponosan. –  naveo je Balint Pastor.

 

Na molbu porodice, od Ištvana Pastora će se na komemorativnoj sednici govorom oprostiti predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica i predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a Bojan Bagi.

Ištvan Pastor je preminuo u ponedeljak, 30. oktobra, u 68. godini, nakon teške bolesti.

Naslovna: 021.rs

Izvor:Beta

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Vojvodina

U Vojvodini porast stope nezaposlenosti

Broj zaposlenih u Srbiji na kraju trećeg kvartala ove godine iznosio je 2.888.500, dok je broj nezaposlenih 285.700, pokazuju podaci koje je objavio Republički zavod za statistiku.

Uručeni sertifikati „Najbolje iz Vojvodine“

Tri vinarije, manifestacija „Tur d Fruška“ i „Ravno Selo“ Film festival u organizaciji Lazara Ristivskog nalaze se među dobitnicima priznanja „Najbolje iz Vojvodine“.

Energetska sanacija javnih zgrada po Vojvodini

Na sedam javnih objekata na teritoriji AP Vojvodine, ukupne površine 11.500 kvadratnih metara, počeli su radovi na energetskoj sanaciji, za koje je obezbeđen novac iz pokrajinskog budžeta.