• Saobraćajna policija pojačano kontroliše korišćenje pojasa i kako se prevoze deca

  Saobraćajna policija od ponedeljka, 11. marta do nedelje, 17. marta, pojačano kontroliše saobraćaj, a fokus je bna korišćenju sigurnosnog pojasa i načinu prevoženja dece.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Saobraćajna policija pojačano kontroliše korišćenje pojasa i kako se prevoze deca

  Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će preduzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, na prednjim i zadnjim sedištima vozila, kao i prema svim osobama koje decu budu prevozile na nepropisan način.

  Rezultati najnovijih istraživanja koje je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja, pokazuju da je u Srbiji procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima oko 85 odsto, a na zadnjim 17.

  Istovremeno, svega 60 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

  U 2023. godini više od 100 poginulih vozača i putnika u putničkim vozilima nisu koristili sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nesreće.

   U istom periodu, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je više od 172.000, a zbog nepropisnog prevoženja dece 4.200 učesnika u saobraćaju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]