• Savet za obrazovanje u Zrenjaninu podržao gašenje škole „Uroš Predić“

  Savet za obrazovanje grada Zrenjanina saopštio je da daje punu podršku Gradskoj upravi i gradonačelniku koji je predložio da se obrazovni profili srednje škole „Uroš Predić“ rasporede u druge škole.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Savet za obrazovanje u Zrenjaninu podržao gašenje škole „Uroš Predić“
  Foto: Zrenjaninski.com

  Članovi Saveta, kako su naveli, oglasili su se saopštenjem u cilju podrške gradonačelniku za podneti predlog za izmenu Pokrajinske odluke o broju i prostornom rasporedu srednjih škola na teritoriji Vojvodine.

  Naveli su da se, „analizirajući podatke o broju učenika koji na teritoriji Srednjobanatskog okruga završavaju osnovnu školu i koji gravitiraju ka srednjim školama u Zrenjaninu, uviđa kontinuiran pad broja učenika stasalih za upis u srednje škole, te da taj negativni trend pogađa stručne škole u kojima se moraju obezbediti uslovi za školovanje učenika na obrazovnim profilima koji su konkurentni na tržištu rada i potrebni privredi“.

  Izrazili su očekivanje da, ukoliko bude usvojena inicijativa za izmenu odluke o mreži škola upućena Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, rukovodstva škola, u koje se postojeći obrazovni profili izmeste, učine sve da se isti smerovi popularišu, predstave budućim učenicima kao prilika za perspektivno zapošljavanje, a da za zaposlene koje preuzmu iz HPTŠ „Uroš Predić“ stvore podsticajne uslove za dalje usavršavanje i neometan rad.

  Članovi Saveta će zajedno sa odgovornim licima Grada u okviru svojih nadležnosti učiniti sve da proces transformacije za učenike i zaposlene bude kvalitetan, sveobuhvatan, neometan i bez prekida kontinuiteta u nastavku obrazovanja i rada. –  poručili su.

   Zbog najave gašenja škole, Sindikat zaposlenih u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi „Uroš Predić“ najavio je štrajk upozorenja za utorak, 13. februar, kada neće održati prvi čas u obe smene.

   Oni traže da gradonačelnik opozove inicijativu upućenu Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovan

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina