• Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti najavio protest za 23. novembar ispred Vlade

  Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije doneo je odluku da 23. novembra ispred Vlade Srbije organizuje protest. Kako su rekli u Sindikatu, protest je prvi korak u iskazivanju nezadovoljstva zato što još nije usvojen predlog tog sindikata za izmenu Uredbe o koeficijentima od strane Vlade, iako ga je Ministarstvo zdravlja podržalo i dalo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti najavio protest za 23. novembar ispred Vlade
  Foto: IN Medija

  Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije doneo je odluku da 23. novembra ispred Vlade Srbije organizuje protest.

  Kako su rekli u Sindikatu, protest je prvi korak u iskazivanju nezadovoljstva zato što još nije usvojen predlog tog sindikata za izmenu Uredbe o koeficijentima od strane Vlade, iako ga je Ministarstvo zdravlja podržalo i dalo predlog za njenu izmenu.

  Povećanje plata poslednjih godina ne prati rast cena i troškova života, čime je standard zaposlenih drastično opao. Zbog toga je Sindikat preduzeo aktivnosti na izmenama Uredbe o koeficijentima i uvođenju jedinstvene osnovice za obračun i isplatu plata. – navodi se u saopštenju.

  Sindikat ističe da će „dati šansu pregovorima“, kao i da će „ukoliko pregovori budu uspešni, odluka o održavanju protesta biti stavljena van snage“.

  Izvor: Beta

  IN Medija

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija