• Siniša Janković: Kupovina glasova je krivično delo

  Osnivač Instituta za istraživanje korupcije Kareja iz Pančeva Siniša Janković izjavio je sinoć da će u predizbornoj kampanji opet biti kupovine glasova birača. – Podsećam da je kupovina glasova krivično delo. –  rekao je Janković na projekciji dokumentarnog filma “A sad da izađete na glasanje“ u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine. On je podsetio da Srbija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Siniša Janković: Kupovina glasova je krivično delo
  Autonomija.info

  Osnivač Instituta za istraživanje korupcije Kareja iz Pančeva Siniša Janković izjavio je sinoć da će u predizbornoj kampanji opet biti kupovine glasova birača.

  Podsećam da je kupovina glasova krivično delo. –  rekao je Janković na projekciji dokumentarnog filma “A sad da izađete na glasanje“ u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

  On je podsetio da Srbija već pet godina nema Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije, jer je prethodna istekla 2018. godine.

  Država se napokon dosetila da je vreme da se donese nova strategija, ali sve što smo do sada videli u vezi s tim jeste da vlast zapravo želi da donese Nacionalni strategiju za fiktivnu borbu protiv korupcije. –  ocenio je Janković.

  Dodao je da je sada Vlada Srbije u tehničkom mandatu, jer su raspisani izbori za 17. decembar, zbog čega strategija “stoji” i rekao da je nacrt strategije takav da ne treba da bude usvojen.

  Novinar Nenad Živković rekao je da je korupcija toliko rasprostranjena u Srbiji da se ne zna dokle idu “razmere truleži”.

  Sve je dozvoljeno, sve se sme, a onima koji sve smeju – niko ne sme da stane na put. – ocenio je Živković.

  Dokumentarni film “A sad da izađete na glasanje“ govori o slučaju kada su, zbog neispunjenog obećanja još iz 2017. godine, da će njihova ulica duga dva i po kilometra biti asfaltirana, meštani sela Kukulovce kod Leskovca pred izbore 2020. godine najavili bojkot izbora.

  Nekoliko dana nakon toga selo su posetili direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i najavili rešavanje tog problema.

  U nedelji kada su građane očekivali izbori ulica je asfaltirana, a Kukulovčani su, kao i 2017. godine, izašli na izbore i dali podršku vladajućoj partiji.

  U produkcijskom timu za realizaciju ovog filma učestvovali su Darko Šper, Predrag Novković i Vladimir Šper.

  Sinoć je promovisana i publikacija “Alternativni pristup izradi Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji za period od 2023. do 2028. godine.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina