• SINOS: Uskoro veće plate za zaposlene na RTV, ali i upozorenje pred otkaz

  Sindikat novinara Srbije (SINOS) saopštio je da zaposleni u Radio televiziji Vojvodine mogu uskoro da očekuju povećanje plata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SINOS: Uskoro veće plate za zaposlene na RTV, ali i upozorenje pred otkaz

  Dodao je da će onima koji nemaju dovoljan broj radnih sati biti uručeno upozorenje pred otkaz.

  Generalni direktor RTV Goran Karadžić, na sastanku sa sindikalnim rukovodiocima te medijske kuće najavio je da će TV pretplata biti uskoro povećana sa sadašnjih 299 dinara, najverovatnije na 340 dinara, što će doprineti i povećanju zarade zaposlenih.

  Karadžić je obavestio predstavnike sindikata da mu je na nedavnom sastanku sa ministrom finansija Sinišom Malim nagoveštena mogućnost dodatnog povećanja pretplate krajem godine.

  Prema najavi biće nam odobreno 200 miliona dinara za socijalni program koji će biti realizovan posle odrađene simulacije, koja će pokazati strukturu zaposlenih i moguću projekciju tih sredstava. U sklopu izrade nove organizacije i sistematizacije, ukidaju se neke celine (O Radio, Centar za kompetenciju), s tim da će zaposleni iz tih delova biti preraspoređeni. – rekao je Karadžić.

  Generalni direktor RTV predočio je da će za 150 zaposlenih koji nemaju odgovarajući broj sati evidentiranih sistemom elektronske evidencije biti uručeno upozorenje za prestanak Ugovora o radu.

  Novi sastanak biće održan za dve nedelje kada će se utvrditi način i kriterijum uvećanja zarada, ali i razjasniti problematika elektronske evidencije prisustva na radu kao uzrok za upozorenje na prestanak Ugovora o radu, navedeno je u saopštenju sindikata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina