• Snima se film Alekse Balaševića, Vojin Ćetković je „Čovek sa mesecom u očima“

  Igrani film „Megdan“ u produkciji firme Alekse Balaševića počeo je da se snima, a sin Đorđa Balaševića otkrio je glumačku ekipu sa kojim radi, piše 021.rs. Glavnu ulogu „čoveka sa mesecom u očima“ igraće naš domaći glumac Vojin Ćetković. Tu vest je na svom Instagram profilu podelio Aleksa Balašević, a naveo je da je to […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Snima se film Alekse Balaševića, Vojin Ćetković je „Čovek sa mesecom u očima“

  Igrani film „Megdan“ u produkciji firme Alekse Balaševića počeo je da se snima, a sin Đorđa Balaševića otkrio je glumačku ekipu sa kojim radi, piše 021.rs.

  Glavnu ulogu „čoveka sa mesecom u očima“ igraće naš domaći glumac Vojin Ćetković.

  Tu vest je na svom Instagram profilu podelio Aleksa Balašević, a naveo je da je to bila želja njegovog oca.

  Vojin Ćetković je „Čovek sa Mesecom u očima“. Đoletova želja, velika… I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je ‘Znaš kako, nije svet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pesma je naša ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pesmu odslušati, a kamoli ulogu izvesti, Ćetko mi se uvek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov, i da to posle ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu. On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti preterani problem da proizvede i taj mesec. On je ogroman glumac, ali pre svega je ono na šta ćeš veoma retko naletati, on je od onih ljudi sa kojima može čovek da sedne. – napisao je Aleksa Balašević.

   Snimanje je počelo u Srbiji, sledi Slovenija, a završiće se u Moldaviji.

  Uloga iz tatine pesme „Čovek sa Mesecom u očima“ u filmu predstavlja ratnog veterana trenutnog borilačkog trenera koji jedino u sportu vidi 1 odsto želje za životom. U pesmi, knjizi i tatinoj istinitoj priči on ima različita zanimanja. Nije ovo samo filmska uloga već i most, most između svih gradova i država u regionu a i u svetu, most koji nosi poruku da je za normalnog čoveka svaki rat izgubljen… Od Vukovara do Hirošime, Bejruta… Nek barem na sekund umiri region a kamoli svet. – dodao je mladi producent.

  Bitne uloge u filmu imaće i Viktor Savić i Aleksandar Radojičić, deo projekta je i legendarni Petar Božović, kao i glumci Aleksandar Gavranić i Miljan Davidović. U filmu će biti i ženskih uloga, koje su poverene Nini Seničar i Jovani Balašević.

  Novosadski kantautor Đorđe Balašević snimio je 1993. godine pesmu „Čovek sa mesecom u očima“, a njegov sin ranije je najavio da snima film „Megdan“, po motivima te pesme.

  Film će režirati strani reditelj, koji je radio sa svetskim zvezdama od Megan Foks do Džeralda Batlera, Todor Chapkanov.

  Film Megdan dobio je od Grada Novog Sada 15 miliona dinara preko konkursa za sufinansiranje filmske umetnosti.

  Naslovna: balasevicaleksa

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/film-alekse-balasevica-dobio-15-miliona-od-novog-sada-firmu-osnovao-u-toku-konkursa/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Komisija za izbor projekata u kulturi, a na predlog predsednika opštine Inđija, donela je odluku da dodeli ukupno 14.690.000,00 dinara udruženjima sa teritorije opštine Inđija koja su […]