• SNS najviše glasova osvojio u Pećincima, opštini u kojoj su deca opozicionara izbačena iz vrtića

  Srpska napredna stranka je na teritoriji Vojvodine dobila ubedljivo najviše glasova u Pećincima, opštini u kojoj su iz vrtića bila ispisana deca opozicionara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SNS najviše glasova osvojio u Pećincima, opštini u kojoj su deca opozicionara izbačena iz vrtića

  Kako prenosi 021.rs, u Pećincima je SNS dobio 70,21 odsto glasova na parlamentarnim, a još više – 70,23 odsto glasova na pokrajinskim izborima.

  Na drugom mestu po podršci naprednjacima na izborima je Opština Žabalj, gde su naprednjaci osvojili 68,72 glasova za parlamentarne i 67,46 odsto glasova na pokrajinskim izborima, pokazuju preliminarni podaci.

  Najslabiju podršku naprednjacima na izborima, posmatrajući teritoriju APV, dali su meštani Kanjiže, gde je dominantno mađarsko stanovništvo. SNS je u Kanjiži osvojio 22,14 odsto glasova, preliminarni su podaci RIK-a.

  Podsetimo, deca koja su pohađala vrtić u Pećincima izbačena su iz istih prošle godine nakon što su njihovi roditelji, inače članovi Demokratske stranke, učestvovali u protestima poljoprivrednika.

  Deca mesecima nisu išla u vrtić. Meštani i predstavnici opozicije kao odgovornog za ovu situaciju imenuju lokalnog poverenika SNS-a Milorada Pantića.

  Da je došlo do kršenja zakona i diskriminacije dece utvrdili su i Ministarstvo prosvete, Zaštitnik građana i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti. Poverenici je pritužbu uputila Inicijativa za ekonomska i socijalna prava A 11, nakon čega je utvrđena diskriminacija dece.

  Deca su u vrtić vraćena tek avgusta ove godine, što je opozicija protumačila kao pokušaj SNS da se „opere“.

  Ta taktika im je za izbore, čini se, upalila.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem