• Sremica na čelu pokrajiskog Sekretarijata za kulturu, javno informisanje i verske zajednice

  Aktuelna predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković je juče održanoj sednici Skupštine AP Vojvodine predložena za sekretarku za kulturu ,javno informisanje i verske zajednice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sremica na čelu pokrajiskog Sekretarijata za kulturu, javno informisanje i verske zajednice
  Foto: Opština Ruma

  Na juče održanoj Sednici Skupštine AP Vojvodine mandatraka za sastav nove Pokrajinske vlade, bivša ministarka kulture i nekadašnja gradonačelnica Novog Sada -Maja Gojković imenovala je kandidate za novu Pokrajinsku vladu.

  Aktuelna predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković je na jučerašnjoj sednici Skupštine AP Vojvodine predložena za sekretarku za kulturu ,javno informisanje i verske zajednice.

  U zvaničnoj biografiji predsednice Rume i kandidatkinje za sekretarku APV stoji da jee rođena dana 05.12.1984. godine u Rumi. Osnovnu školu i Gimnaziju je završila u Rumi. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Odeljenju za istoriju. Konstatnim radom na sebi i svojim kvalifikacijama, juna 2017. godine polaže i Stručni ispit za kustosa u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu.

  Od 2015. godine radi u Zavičajnom muzeju Ruma kao kustos istoričar i dokumentarista. Aktivni je član Muzejskog društva Srbije. Koautor je izložbi „Uspomene iz Rume“, „K`o nekad u osam“, „Više od igre“. Više puta u toku svoje dosadašnje karijere, objavljivala je stručne radove različitih tema, a samo neki od njih su „Sremski front u istoriografiji i memoristici“, „Prilike u Rumi 1941. godine i počeci oružanog otpora okupatoru“, Prilog „Dr Žarko Miladinović“, Spomenar „Mare Petrović“, „Fotografije iz zbirke Odeljenja istorijskih zbirki Zavičajnog muzeja Ruma“ i drugi.

  Aleksandra Ćirić Bošković se nalazila na funkciji zamenika predsednika opštine Ruma od 21.08.2020. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Aurora Borelis zabeležena i iznad Bačke Topole

  Planeta Zemlja je od juče pod udarom jake geomagnetne oluje koju izazivaju erupcije na površini Sunca do kojih je došlo prethodnih dana, što je dovelo do pojave fenomena Polarne […]