• Stečajni upravnik: Hotel Jugoslavija prodat po zakonu; „Milenijum tim“ objavio šta su im planovi

  Stečajni upravnik Ivan Čakarević izjavio je danas nakon prodaje hotela Jugoslavija da je sve urađeno po zakonu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stečajni upravnik: Hotel Jugoslavija prodat po zakonu; „Milenijum tim“ objavio šta su im planovi
  Foto: Screenshot (Youtube/BELDOCS)

  Država je prodala hotel i postupak je vođen po postupku za privatna pravna lica – rekao je Čakarević.

  Podsetimo, kompanija MV investment, u vlasništvu Milenijum tima, kupila je danas imovinu kompanije Denjub riversajd po početnoj ceni od 3,18 milijardi dinara na javnoj licitaciji u hotelu Jugoslavija, koji je deo imovine koja se kupuje.

  Novinarima je bilo dozvoljeno da prisustvuju nadmetanju, ali nije dozvoljeno snimanje i fotografisanje licitacije.

   Objašnjenje je da se postupak vodi kao sudski postupak.

  Stečajni upravnik Ivan Čukarević rekao je da na licitaciji učestvuje samo jedan učesnik koji je ispunio uslove konkursa.

   On je rekao da je ispunjena standarndna procedura u stečajnom postupku.

   Nerešeni imovinsko-pravni odnosi će se, kako je rekao – rešiti na sudu.

   Čakarević je dodao da je u stečaju početna cena polovina od procenjene vrednosti i da je to tako propisano.

  Licitaciju je pratio poslanik Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović.

   

  „Milenijum tim“ objavio šta planiraju

  Kompanija „Milenijum tim“ je posle kupovine hotela „Jugoslavija“ prosledila novinarima saopštenje u kojem je navedeno da je pobedila na javnoj licitaciji za kupovinu Denjub riversajd, koje se nalazilo u stečaju, a u čijem sastavu je i hotel „Jugoslavija“, a plan je da u naredne četiri godine uloži više od 400 miliona evra.

   U saopštenju se ističe da je „Milemijum tim“ početnim ulaganjem, koje premašuje 42 miliona evra, zaokružio preuzimanje kompletne lokacije hotela.

   Proces je, kako se navodi, započet pre dve godine kupovinom 100 odstio udela u komapniji MV invenstment, koja je vlasnik prostora u kojem se nalazi „Grand kazino Beograd“.

   –Inicirali smo izmene plana detaljne regualcije kako bismo mogli da realizujemo izgardnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije na lokaciji koja posle 25 godina to apsolutno i zaslužuje – saopštio je „Milenijum tim“. 

   

  Obradović: Režirana prodaja hotela Jugoslavija

  Saradnica Instituta za noviju istoriju Marija Obradović, koja se bavi ekonomskom istorijom i privatizacijom, ocenila je danas posle prodaje hotela Jugoslavija da je stvar „očito režirana“.

   Po zakonu je da se krene sa polovinom cene kada se očekuje javno nadmetanje, kada imate jednog ponuđača očito je da je stvar režirana i da je ogromna imovina prodata upola procenjene cene rekla je Obradović.

   Ona je rekla da najveći broj preduzeća u Srbiji ima potpuno netransparentno poslovanje.

   Sve se radi ispod žita i ogromni drustveni kapital Jugoslavije preliva se u ruke oligarhijskih grupa na štetu građana Srbije rekla je Obradović.

   Imovina „Danubius riversajd“, među kojom je i hotel Jugoslavija, prodata je na licitaciji za 3,27 milijarde dinara što je polovina procenjene vrednosti imovine. Marija Obradović je prisustvovala licitaciji.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]