• Stop za uporne trgovce: Od danas radi telefonski registar „Ne zovi“

  Registar „Ne zovi“ počinje da radi od petka, 5. januara, objavilo je na sajtu Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stop za uporne trgovce: Od danas radi telefonski registar „Ne zovi“
  Foto: Pixabay

  Reč je o registru u koji mogu da se upišu korisnici koji ne žele da primaju pozive trgovaca putem telefona, sms ili mms poruka radi prodaje proizvoda ili usluga.

  Svi operatori mobilne i fiksne telefonije obavezni su, kako je navedeno, da tu uslugu omoguće svojim korisnicima.

  Registar će se voditi pri Regulatornom telu za elektronske komunikacije i poštanske usluge RATEL, tako da će provera brojeva telefona upisanih u ovaj registar biti omogućena na internet stranici tog tela.

  Predviđeno je da upis ili ispis pojedinog broja u registar „Ne zovi“ može da zatraži samo korisnik telefonskog broja, dok će sam zahtev moći da se podnese preko aplikacije, elektronskim putem ili podnošenjem zahteva u poslovnim prostorijama operatora.

  Korisnik koji podnosi zahtev svom operatoru radi upisa telefonskog broja u registar, ne dostavlja prvi put svoje lične podatke, jer oni već postoje u bazi operatora i pribavljeni su u trenutku zaključenja potrošačkog ugovora.

  Formiranje registra „Ne zovi“ obavezuje trgovce da, pre nego pozovu bilo koji broj, provere da li se on nalazi na listi onih koji ne žele da primaju pozive u kojima se nude roba ili usluge.

  Propisane su i novčane kazne za one trgovce koji pozivaju građane čiji su brojevi upisani u registar.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  MUP: Izbegavajte putovanje u najtoplijem delu dana

  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da se narednih dana pored visokih temperatura očekuje i povećan intenzitet saobraćaja zbog čega će biti otežani uslovi za […]

  Inflacija u junu usporila na 3,8 odsto

  Cene usluga i proizvoda za ličnu potrošnju su ovog juna u odnosu na isti mesec prošle godine u proseku više za 3,8 odsto, saopštio je Republički zavod za […]