• Studenti koji su pružili podršku Dinku Gruhonjiću dobijaju pretnje na portalu „Univerzitetski odjek“

  Profesori i asistenti Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu oštro osuđuju pretnje koje stižu studentima i studentkinjama koji su dali javnu podršku profesoru Dinku Gruhonjiću.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Studenti koji su pružili podršku Dinku Gruhonjiću dobijaju pretnje na portalu „Univerzitetski odjek“
  Foto: 021.rs

  Dodaju da je njihov kolega izložen pretnjama i životno ugrožen zbog lažne kampanje koja se vodi protiv njega, a da su sada na meti i studenti novinari koji su o čitavom slučaju izveštavali na studentskom portalu „Univerzitetski odjek“, prenosi 021.rs.

  Naši studenti i studentkinje su učeni da javno i argumentovano iznose svoje stavove o svim njima važnim društvenim pitanjima. Smatramo da upravo ova lekcija, koju su studenti savladali, iznošenje argumentovanih stavova i mišljenja, predstavlja odlike dobrog akademskog građanina. Posebno smo zabrinuti zbog pretnji na društvenim mrežama koje dobijaju mlade novinarke i novinari koji su članovi  studentskog medija „Univerzitetski odjek“. Pretnje su usledile nakon što su novinarski izveštavali o napadima na profesora Gruhonjića. – napominju na Odseku.

  Poruke kao što su „Hvala na listi! Znamo odakle da počnemo“ ili „ako ti razmišljaš isto kao i taj tzv. profesor možeš slobodno da se seliš iz Srbije i odeš gde ti je bolje“ ili „sve ćemo vas rješiti jednog dana“, samo su neki od komentara koji su stigli na profile studenata, navode u kolektivu profesora.

  Dodaju da će Odsek za medijske studije uvek podržavati svoje studente, sve dok postupaju etički i profesionalno.

  Javnost uveravamo da ćemo učiniti sve da zaštitimo profesionalni i akademski integritet naših mladih kolega i koleginica, i da ćemo se boriti protiv manipulacija informacijama, kampanja mržnje i napada na sve one koji kritički i argumentovano govore u javnosti ističu na Odseku za medijske studije.

  O pretnjama „Univerzitetskom odjeku“ Odsek za medijske studije obavestio je esnafske i medijske organizacije i razmatra pravne mogućnosti zaštite.

  Podsetimo, hajka protiv profesora Gruhonjića vodi se već danima, preko montiranog video snimka, a danas  je kraj ulaznih vrata zgrade u kojoj živi osvanuo grafit mržnje. Kampanju vode provladini mediji i tabloidi, a uključeni su i narodni poslanici, funkcioneri vlasti, kao i studenstske organizacije.

   Portal Raskrikavanje objavio je detaljno kako se video materijalom manipuliše i vodi hajka protiv Gruhonjića.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina