• Subvencije za savetnika u opštini Inđija?

  Dve firme u Inđiji koje je osnovao savetnik u Opštini Inđija su dobile subvencije od ukupno 5,5 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Subvencije za savetnika u opštini Inđija?
  Foto: Pixabay

  Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević je u toku prošle nedelje posetio opštinu Inđija  a razlog posete je, kako je navedeno iz lokalne samouprave, subvencije za privredni razvoj firmama u Inđiji.

  Iz Opštine je saopšteno da je u inđijsku privredu uloženo 20 miliona dinara, samo od ovog sekretarijata.

  Dva privredna subjekta iz Inđije, Five apartments i DSD trade, dobili su subvencije za privredni razvoj od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, što je bio i razlog posete sekretara dr Nenada Ivaniševića ovim firmama. – saopšteno je iz lokalne samouprave.

  Kako pokazuje istraživanje IN Medija,  “Five apartments” je u februaru dobio bezpovratna sredstva od 3,5 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam dok je  DSD Trade company za kupovinu mašina dobio 2 miliona dinara.

  Zanimljiv je podatak da su obe firme otvorene na istoj adresi.

  Prema podacima Agencije za privredne registre, DSD trade company  je osnovana 17. oktobra 2014. godine sa sedištem u Petra Drapšina 8, u Inđiji.

  Na istoj adresi, tačno tri godine nakon toga je osnovana “Five apartments”. I jednu I drugu firmu je osnovao Andreas Miščević.

  Prema podacima APR-a, Miščevića je na mestu direktora DSD trade company 17. marta 2015. godine zamenio Dario Lukač. Tada se firma seli na drugu adresu – Mihajla Pupina 8.

  Kako je ranije pisao Vojvođanski analitičko – istraživački centar (Voice), mesec dana nakon što je u junu 2016. godine na vlast u Inđiji došla Srpska napredna stranka, DSD trade company dobija poslove nakon tendera koji je raspisala Opština Inđija. Najčešći kriterijum priikom dodele ugovora bila je najniža cena.

  U julu 2016. godine Ugovor za javnu nabavku male vrednosti dobara – Proizvodi za čišćenje i održavanje higijene, u vrednosti od 1.285.200,00 dinara, na tenderu koji je raspisala Opštinska uprava Opštine Inđija, dodeljen grupi ponuđača koju čine DSD Trade Company DOO iz Inđije i Grifon MBM, takođe iz Inđije.

  Prvopomenuto preduzeće, DSD Trade Company se bavi prodajom i distribucijom papirne galanterije, kućne i profesionalne hemije, kao i ostalih proizvoda iz širokog asortimana. S druge strane, delatnost Grifona MBM je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada.

  Tadašnji direktor DSD Trade Company Dario Lukač, naveo je VOICE,  je član Srpske napredne stranke, veoma aktivan u predizbornoj kampanji na izborima 2016. godine.

  Pored javnih nabavki koje organizuje opštinska uprava, DSD Trade se kasnije pojavljivao i na onima koje raspisuju inđijska javna preduzeća i ustanove. Tako je DSD Trade Company dobio Ugovor za javnu nabavku male vrednosti, od 1,7 miliona dinara. Na tender koji je raspisao JKP “Komunalac” početkom oktobra 2016.godine, za nabavku HTZ opreme ta kompanija je bila jedini ponuđač.

  “Komunalac” je pored HTZ opreme od DSD Trade Company naručio i pet motornih trimera u vrednosti od 440 hiljada dinara. Uplata je izvršena 9. septembra 2016. godine. Istog dana izvršena je i uplata pomenutoj kompaniji za 5 trimi glava AUTOCAT, 18 hijada dinara. Inđijski Komunalac je od DSD Trade Company naručivao različitu robu: od kamena za brušenje metala, nitro razređivača pa do šmirgle na papiru i školske krede. Ukupna vrednost porudžbine iznosila je 43 hiljade dinara.

  Od iste kompanije, Komunalac je kupovao i 50 šarenih marama u vrednosti od 18 hljada dinara.

  U to vreme, vd direktor JKP Komuanalac je bio Milan Radić koji nije ispunjavao Zakonom propisane uslove za tu funkciju. I pored toga, Radić je godinu dana rukovodio inđijskim Komunalcem. Za to vreme, odbornicima u Skupštini opštine Inđija obratili su se radnici tog javnog preduzeća tražeči smenu vršioca dužnosti direktora zbog, kako su naveli, bahatog ponašanja.

  Komisija za sprovođenje Konkursa za izbor direktora javnih preduzeća svojim Zaključkom, sa sednice održane 1. juna 2017. godine, potvrdila je da Milan Radić nema pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje.

  Zaključak Komisije potvrđuje da je mimo zakona Milan Radić bio na mestu v.d. direktora JKP “Komunalac” čitavih godinu dana.

  Sa mesta direktora DSD trade company, u februraru 2019. godine Lukača je zamenio Zoran Hajduković.

  Na Linkedin profilu osnivača DSD trade company i sadašnjeg direktora Five apartmans, Andreasa Miščevića se navodi da je od maja do danas između ostalog i savetnik u Opštini Inđija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Inđija sutra obeležava gradsku slavu

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. […]

  Inđija 12. jula dobija novog predsednika Opštine

  Konstitutivna sednica Skupštine opštine Inđija će biti održana 12. jula, saznaje IN Medija. Pored novih odbornika, Inđija će dobiti i novog predsednika Opštine kao i članove Opštinskog […]