• Sutra nova prilika da Inđija očuva status najhumanije opštine u Vojvodini

  Sutra od 8 do 11 sati u prostorijama Doma zdravlja organizovana je redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Inđiji. Ova akcija organizovana je u saradnji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Inđija. Od 2024. godine svakog ponedeljka inđinčani imaju priliku da daju krv.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra nova prilika da Inđija očuva status najhumanije opštine u Vojvodini

  Na osnovu predloga  Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crveni krst Inđija je u ovoj godini započeo realizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi svakog ponedeljka.

  Iz Crvenog krsta Inđija kažu da razloga za ovakvu odluku ima više. Prvenstveno na taj način pruža se mgućnost inđinčanima da izaberu termin kada im najviše odgovara da daju krv. Osim toga poslodavci koji u svom kolektivu imaju veći procenat dobrovoljnih davalaca krvi imaju mogućnost da svake sedmice nekoga od njih oslobode radnih obaveza kako bi ispunili ovu najvažniju, humanu obavezu prema onima koji im to ne mogu vratiti.

  -Iskreno se nadamo da će ovako veliki broj prilika da se krv daje uticati i na one koji krv do sada nisu davali i da će se neki od njih pridružiti porodici najhumanijih ljudi koji svojom plemenitošću spašavaju živote.- navodi Sedlan.

  Ona ističe da upravo zbog toga stanovnici najhumanije vojvođanske opštine imaju još veći broj šansi da krv daju i na taj način nekome pomognu. Tokom čitave godine organizovaće se po dve akcije u prepodnevnim, pa potom dve akcije u popodnevnim časovima.

  Izuzetak od pravila što se ponedeljka tiče čine samo one sedmice u kojima se ponedeljkom obeležava neki državni praznik, pa je neradan dan, gde se onda davanje pomera za utorak.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]