• Svetski dan muzike biće obeležen i u Inđiji

  U Inđiji se prvi put ove godine obeležava Svetski dan muzike.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svetski dan muzike biće obeležen i u Inđiji
  Foto: Pixabay

  Svetski dan muzike, 21. jun, na dan letnjeg solsticija, obeležava se  u 120 zemalja sveta nastupima profesionalaca i amatera na ulicama, trgovima, u parkovima, dvorištima – u slavu raznolikosti muzičkih izraza.

  Festival muzike (Fête de la musique) ustanovljen je 1982. godine, na inicijativu Ministarstva kulture Francuske. U međuvremenu je postao međunarodni muzički događaj koji se slavi u 120 zemalja kao Svetski dan muzike.

  Od ove godine obeležavanje Svetskog dana muzike u organizaciji Udruženja InART podržala je Opština Inđija sa 200.000 dinara.

  Ovo udruženje i Tarantula medij objavili su javni poziv za muzičare, plesače i sve ljubitelje muzike da se priključe u proslavi Svetskog dana muzike u Inđiji 22. juna.

  Organizatori u najavi obeležavanja ovog dana ističu da je to prvo te da im je potrebna podrška građana a da će događaj biti organizovan na “nekoliko lokacija u Inđiji”.

  U pozivu se navodi da su dobrodošli svi bez starosnih ograničenja, talentovani izvođači ili skriveni ljubitelji muzike.

  -Bez obzira da li ste muzičar koji želi da podeli svoje note sa svetom ili plesač koji želi da pokaže svoje pokrete, vaša energija je dobrodošla na našem događaju.Takođe, svim našim građanima  pružamo priliku da pokažu svoju ljubav prema muzici kroz fotografije i priče koje će nas inspirisati i ujediniti.- navodi se u pozivu.

  Svi koji žele da učestvuju mogu da pošalju svoj demo, audio ili video snimak, priče i fotografije na tarantula@tarantula.rs

  Rok za prijavu: 8. jun.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika