• TEMA NEDELJE: Usledila „hajka“ na novinare koji su vest o„Skočku“ objavili

  „Fruškogorski skočko“ – zvuči tako da bi mogla da bude igračka, ali nije. U pitanju je med za potenciju. I baš taj med, uz medalje, dobila su deca karate kluba u Inđiji, kao nagradu za uspešnu godinu, piše N1.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  TEMA NEDELJE: Usledila „hajka“ na novinare koji su vest o„Skočku“ objavili
  Foto: Screeenshot (N1)

  Pošto je „IN Medija“ objavila vest o tome – usledila je hajka, ali ne na opštinu, već na novinare i njihove sagovornike.

  „Furškogorski skočko“ – nije igračka, nije slatkiš, nije uopšte namenjen deci – ali se ipak našao u paketiću.

  Vest o neprimerenom poklonu opštine mladim karatistima, donela je portalu koji ju je objavio pretnje tužbama, ali i „interne istrage“ među roditeljima.

  Majke su rekle da one već u okviru kluba istražuju ko bi mogao biti taj ko je rekao i instistirali su na tome da ja kažem ko je, na šta sam ja rekla da ne moram da otkrivam svoje izvore.Sutradan je ista ta majka otišla u opštinu, gde je najavila da će da nas tuži, ali nije rekla za šta tačno“, rekla je za N1 novinarka „IN Medija“ Verica Marinčić.

  Pored „IN Medije“ – na meti su njihovi sagovornici, roditelji kojima se poklon nije svideo.

  Ovo je sada već viši nivo maltretmana, oni su shvatili da medije ne smeju da ugnjetavaju. Sada proganjaju naše sagovornike, vrše istrage, sazivaju ih, prete im, da će imati problema – šta je tačno problem? Znamo šta je poruka. – kaže Marinčić.

  Poruku je poslao i predsednik opštine putem Fejsbuk stranice opštine, gde je targetirao portal „IN Medija“.

  Ovakvi tekstovi su isključivi dokaz da oni koji ne podržavaju politiku SNS-a, ne biraju načine i sredstva da pokažu mržnju prema meni kao predsedniku opštine, koji zastupa i sprovodi politiku iste, a sve sa ciljem da skrenu pažnju sa odličnih rezultata koje je Opština Inđija postigla u poslednjih skoro osam godina. – navodi se u objavi.

  Mada je opština navela da „IN Medija“ piše nebuloze, na fotografiji poklona koja se nalazi upravo u njihovoj objavi vidi se i deklaracija meda – na kojoj bukvalno piše da je u pitanju odličan afrodizijak.

  Koliko god bila tragikomična priča oko skočka, zapravo je reč o javnom interesu, na koju je vlast imala priliku da odgovori, ali ona nije. IN Medija je samo jedan od primera sa čime se suočavaju lokalni mediji koji pokušavaju da rade u javnom interesu. – kaže Miodrag Blečić iz „IN Medije“.

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine je osudilo targetiranje portala „In Medija“ i poručilo da su ovakve hajke izuzetno opasne.

  NDNV je podsetilo da novinari imaju pravo da štite svoje izvore – i da su nedopustivi bilo kakvi pritisci na građane koji komuniciraju sa medijima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]