• TO Inđija: U toku prijave za „Etno festival 2024.“

  Za gradsku slavu „Duhovi“ ove godine planirano je 6,4 miliona dinara. Dve nedelje pred slavu nije poznato na šta odlazi planirana količina novca. Turistička organizacija izašla je u javnost sa (delom) programa planiranog za taj dan.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  TO Inđija: U toku prijave za „Etno festival 2024.“
  Foto: Dejan Arsenov

  Manifestacija „Etno festival 2024” 19. po redu, održaće se u nedelju, 23. juna u Inđiji povodom obeležavanja gradske slave Silaska Svetog Duha na Apostole – Duhovi.

  Iz Turističke oprganizacije Opštine Inđija navode da će se u prijatnom ambijentu pešačke zone okupiti se veliki broj izlagača iz različitih delova Srbije koji će tokom prodajne izložbe ručno rađenih, višenamenskih i unikatnih predmeta, suvenira i domaće hrane, predstaviti i kulturu i tradiciju prostora iz kojih dolaze.

  Prijava za učešće na „Etno festivalu 2024” traju do utorka, 18. juna. Organizatori ističu da je broj mesta ograničen.

  Dve nedelje pred slavu poznato malo detalja za visoku cenu

  Gradska slava Duhovi umesto predviđena 2 miliona koštaće građane 6,4 miliona dinara.Za 3,2 puta skočila je cena za menifestaciju „Gradska slava Duhovi“ za manje od mesec dana. Ovakvu procenu potpisao je doskorašnji predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izmenom plana nabavki za 2024. godinu od 13. maja.

  Prošlogodišnja proslava gradske slave koštala je 4,1 milion manje nego što je to planirano u ovoj 2024. godini.

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. juna.

  Tradicionalno, na dan gradske slave biće održana Sveta arhijerejska liturgija u 9 sati a u popodnevnim satima litija kroz kroz centralne ulice Inđije.

  “Etno festival 2024.” Koji organizuje Turistička organizacija Opštine Inđija, dok je tradicionali luna park je stigao krajem maja na dve lokacije. Jedna je na rukometnom terenu kod Kulturnog centra Inđija dok je drugi deo instaliran na parkingu pored Vatrogasnog doma Inđija.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija