• Treća sreća?

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak raspisao je još jednu javnu nabavku za izgradnju mesne kapele u Čortanovcima. Javna nabavka raspisana je 21. februara ove godine i rok za podnošenje prijava je 7. mart. Procenjerna vrednost je 3,4 miliona dinara bez PDV.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Treća sreća?
  Foto: IN Medija

  Izgradnja mesne kapele u Čortanovcima najavljuje se od 2012. godine i u 12 godini obećanje o kapeli ono i dalje nije ispunjeno.

  Poslednji pokušaj javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji kapele u Čortanovcima propao je iz razloga što nije dostavljena ni jedna ponuda. Ukupna procenjena vrednost nabavke, za koju niko nije zainteresovan, bila je 3,3 miliona dinara bez PDV a javni poziv za podnošenje ponuda i konkursna dokumentacija dostavljeni su Portalu javnih nabavki 15. Decembra prošle godine.

  Elektronsko otvaranje ponuda sprovedeno je 26. decembra 2023. gde je komisija ustanovila da se pozivu niko nije odazvao te je predloženo naručiocu, u ovom slučaju Opštini Inđija, da donese odluku o obustavi postupka javne nabavke.

  Podnosioc javne nabavke prihvatio je preporuku i doneo odluku o obustavi javne nabavke koju potpisuje predsednik opštine Vladimir Gak.

  Gak je, govoreći o budžetu i planovima za ovu godinu, rekao da meštani Čortanovaca mogu očekivati rekonstrukciju ulica al ii projekat nikad završene kapele na mesnom groblju.

  Podsetimo da je direktor JKP „Komunalac“ Dušan Lemajić ranije izjavo  da je izgradnja kapele trebala da počne još 2019. godine, ali su se čekali projekti izgradnje, te da su su planska dokumenta završena sa malim zakašnjenjem i da očekuje su da će lokalna samouprava do kraja 2019. godine uspeti da objavi javni poziv za izbor preduzeća koje će graditi objekte.

  Prilikom rebalansa budžeta za 2022. godinu, predsednik opštine Vladimir Gak ponovo je najavio izgradnju kapele na mesnom groblju u Čortanovcima.

  On je tada kazao da će sa dolaskom “prvih lepih dana početi izgradnja kapele u Čortanovcima” i da su postojali određeni problemi u vezi sa parcelom na kojoj će se graditi objekat ali da su oni rešeni i stvoreni su uslovi da se krene sa gradnjom.

  Na sednici lokalnog parlamenta, Gak je rekao da je raspisana javna nabavka, druga po redu. Na prvu, kaže, se niko od ponuđača nije javio.

  – Ponovo je raspisana sada javna nabavka ya izgradnju kapele, to je drugi put. Prvi put se niko nije javio. Zašto se nije javio? To je ono pitanje čuveno – zato što svi ljudi koji se bave nekom vrstom gradnje, znate svi das u angažovani na sve strane id a se mnogo više danas zaradi  na bilo kom gradilištu od Subotice pa do Niša i dalje. Dakle, pre nego što se to završi sa ovim našim cenama a one su takve kakve su jer mi moramo dati. Iskreno se nadam će se neko javiti. – kazao je Vladimir Gak.

  Ni drugoj javnoj nabavci se niko nije odazvao, te je 2. Februara raspisana i treća javna nabavka za iste namene. Rezultati ovog pokušaja biće poznati iduće nedelje, tačnije 7. marta kada je za 11 sati zakazano elektronsko otvaranje ponuda.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Stanje sa rezervama krvi nepromenjivo – na minimumu

  Crveni krst Inđija i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine sutra od 8 do 11 sati u inđijskom Domu zdravlja sprovešće još jednu redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Svi koji se odazovu […]

  Prodajna cena Energo Zelene sa 10,6 na 5,3 miliona evra

  Firmu za preradu životinjskog otpada iz Inđije država nije uspela da proda za 10,6 miliona evra, iako je zbog kršenja sopstvenih propisa, presudom međunarodne arbitraže, morala da je otkupi od […]

  Inđija sutra obeležava gradsku slavu

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. […]