• Trifunović: Fabrika vode je jedna totalno promašena stvar

  Za zajedničku investiciju Srbije i Evropske unije, postrojenje za preradu vode za piće vredno 7,6 miliona evra, koje je otvoreno 16. decembra 2008. godine aktuelni direktor Vodovoda Dragoljub Trifunović kaže da je „promašena stvar“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Trifunović: Fabrika vode je jedna totalno promašena stvar

  On je na sednici SO Inđija odgovarajući na odbornička pitanja rekao da je tehnologija u fabrici vode zastarela, da filteri nisu u funkciji kao i da „tu postoje neke pravne stvari koje treba da se raščiste“.

  Pored toga, tvrdi Trifunović, sam projekat nikada nije završen.

  Fabrika vode je jedna ovako totalno promašena stvar koja je urađena na žalost, ali tako je. Mi ne možemo da ispravimo sad. Da vam kažem samo da je ta fabrika vode projekat koji je tada rađen, to je neka LAD grupa, koja je bila delegirana da to radi, da nisu završili projekat, da još uvek nisu okončane situacije sa upravom za kapitalna ulaganja Vlade AP Vojvodine i da tu postoje još uvek neke pravne stvari.Mi moramo da stavimo, jednostavno da raščistimo situaciju da bi mogli da radimo druge stvari. Treća stvar, tehnologija je zastarela.To je instalirano u fabrici vode ja mislim 2007. ili 2008. godine danas je 2024. godina. Ti filteri koji su predviđeni za biološko prečišćavanje vode za neutralizaciju amonijaka i ostalih drugih nečistoća više uopšte nisu u funkciji i oni moraju da se zanove. Razgovarajući prethodnih godina i sa nekolko stručnih, komisijskih ekipa, da tako kažem, ljudi su na stanovništvu da to treba da se zanemari, jedan deo može da se iskoristi ali drugi deo opreme, mora se iči sa drugom tehnologijom koja ima i trajnost. I taj biološki karakter jeste  znatno zdraviji za ljude ali jednostavno postoje odreženi momenti i eskalacije nečega ne predviđenog. što je jako u tim momentima zaustviti. – kazao je direktor Vodovoda.

  Trifunović je dodao da je više puta razgovarano sa predstavnicima uprave za kapitalna ulaganja, kako je rekao, „da bi tu stvar jednostavno raščistili i stavili tačku na to.

  U datom momentu se promenio direktor za uprve kda smo bili pri kraju tog rešenja, nadamo se u narednoj godini da ćemo to na neki način okončati. I nakon toga, idemo sa realizacijom znači rekonstrukcije postojeće fabrike vode i moramo da obezbedimo sredstva za to.- zaključio je Dragoljub Trifunović

  Kao šeo smo naveli, fabrika vode je izgrađena zajedničkim ulaganjem sredstava EU, opštine Inđija, Nacionalnog investicionog plana i pokrajinskog fonda za kapitalana ulaganja. Kapacitet fabrike je iznosio 150 litara u sekundi i tada je najavljeno da zadovoljava potrebe Inđije za narednih 25 godina.

  Polovinom decembra 2008. godine, fabriku su pustili u rad Božidar Đelić, tadašnjipotpredsednik Vlade Srbije, Goran Ješić, tadašnji predsednik Opštine Inđija i tadašnji šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Žozep Ljovera

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija