• U fokusu: Razgovori o voznom stajalištu Čortanovci u Opštini Inđija

  Predstavnici građanske inicijative za izgradnju voznog stajališta u Čortanovcima kao i predstavnici MZ Čortanovci pozvani su na sastanak u Opštinu Inđija sa predstavnicima lokalne samouprave, predstavnici nadležnog ministarstva, Železnica Srbije i CIP-a. Sastanak je zakazan za utorak 9. april u podne.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U fokusu: Razgovori o voznom stajalištu Čortanovci u Opštini Inđija
  Foto: IN Medija

  Poziv na sastanak predstavnicima inicijative prosledila je Aleksandra Jorović iz ministarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja a po “instrukcijama” v.d pomoćnika ministra za železnice i intermodalni transport mr Anite Dimoski.

  Predstavnici građanske inicijative će u okviru sastanka učesnicima predočiti 6 tačaka pod kojim se odvija inicijativa za povratak stajališta Čortanovcima.

  U tih 6 tačaka istaknuto je da meštani ovog sela imaju za cilj da stajališta bude izgrađeno te da će u toj borbi koristiti sva sredstva u skladu sa Zakonima Republike Srbije.Inicijativa nema za cilj protest protiv ličnosti ili politike nego je isključivo podrška za povratak stajališta, u trećoj tački naglašavaju da se ne bave “niti planiraju da se bave političkim aktivizmom” te da ne dozvoljavaju da se njihova borba koja je jasno precizirana koristi u bilo kakve političke promotivne svrhe.

  Dalje navode da im je u borbi dobrodošao svako bez obzitra na godine I pol, materijalni status, verska, etničička, regionalna pripadnost. Svoje aktivnosti, naglašeno je, planiraju, dogovaraju i izvršavaju javno, demokratski i transparentno.

  Veoma smo zadovoljni dosadašnjim odjekom kampanje i iskreno verujemo da građanski aktivizam bez nepotrebne politizacije može da reši različite probleme u društvu. Želja nam je da složno istrajemo u ovoj akciji na dobrobit svih građana opštine Inđija. Vaša pomoć i podrška, kao i pomoć drugih medija nam mnogo znače. –

   U zavisnosti od rezultata razgovora u Inđiji, planiran je i skup ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na kome bi resornom ministru uručili pismo meštana Čortanovaca.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija