• U Inđiji sutra akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

  Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Inđija sutra 18. marta od 16 do 19 sati organizuje akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Akcija će se sprovoditi, po ustaljenom običaju, u prostorijama Doma zdravlja u Inđiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Inđiji sutra akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

  Na osnovu predloga  Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crveni krst Inđija je u ovoj godini započeo realizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi svakog ponedeljka.

  Iz Crvenog krsta Inđija kažu da razloga za ovakvu odluku ima više. Prvenstveno na taj način pruža se mgućnost inđinčanima da izaberu termin kada im najviše odgovara da daju krv. Osim toga poslodavci koji u svom kolektivu imaju veći procenat dobrovoljnih davalaca krvi imaju mogućnost da svake sedmice nekoga od njih oslobode radnih obaveza kako bi ispunili ovu najvažniju, humanu obavezu prema onima koji im to ne mogu vratiti.

  -I na samom kraju, ali svakako izuzetno značajan razlog jesu stalne nestašice krvi koje nas prate unazad nekoliko godina. Počevši od pandemije korona virusa situacija sa zalihama krvi se još uvek nije u potpunosti stabilizovala. Najpre zbog samog virusa koji je mnoge ljude sprečavao da daju krv, potom i zbog velikog broja takozvanih ’’hladnih’’ operacija, odnosno operacija koje nisu hitne te su bile odložene za vreme kada pandemija prođe, pa se sada njihov broj multiplikovao. Sve ovo uticalo je na činjenicu da sada krvi konstantno nedostaje kako bi sve potrebe bile zadovoljene. – kaže za IN Medija sekretarka Crvenog krsta Inđija Mirela Sedlan.

   Ona ističe da upravo zbog toga stanovnici najhumanije vojvođanske opštine imaju još veći broj šansi da krv daju i na taj način nekome pomognu. Tokom čitave godine organizovaće se po dve akcije u prepodnevnim, pa potom dve akcije u popodnevnim časovima.

  Izuzetak od pravila što se ponedeljka tiče čine samo one sedmice u kojima se ponedeljkom obeležava neki državni praznik, pa je neradan dan, gde se onda davanje pomera za utorak.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]