• U subotu podela besplatnih badnjaka u centru Inđije

  JP „Nacionalni park Fruška gora“ (JP NPFG) podeliće za predstojeće božićne praznike građanima preko 10.000 pripremljenih badnjaka besplatno, kako bi tradicija i običaji bili ispoštovani uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U subotu podela besplatnih badnjaka u centru Inđije

  Organizovana je podela besplatnih badnjaka u svim opštinama koje se prostiru na teritoriji Nacionalnog parka u subotu, 6. jauara, u 9 časova, i to: Grad Novi Sad (ispred Gradske kuće), Sremski Karlovci (gradski trg), Irig (park), Sremska Mitrovica (gradski trg), Ruma (gradski trg), Inđija (centar), Beočin (preko puta autobuske stanice) i Šid (trg).

  Za građane su zaposlena stručna lica JP „Nacionalni park Fruška gora“ pripremili badnjake sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja šuma, tj na kojima je predviđeno redovno plansko gazdovanje šumama, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Nacionalnog parka.

  Iz JP „Nacionalni park Fruška gora“ napominju da će Čuvarska služba Javnog preduzeća NP Fruška gora zajedno sa policijom u tri smene/24 časa vršiti intezivnu kontrolu prostora (posebno delova gde se nalaze mlade hrastove sastojine), kako bi se sprečila svaka nedozvoljena seča hrastovih stabala.

  U toku noći između 5. i 6. januara u ranim jutarnjim časovima (već od 4 sata) organizovana je podela besplatnih badnjaka za sve one koji nameravaju da se upute u šumu.
  Besplatni badnjaci će se deliti na punktovima na teritoriji Nacionalnog parka Fruška gora na sledećim lokacijama:

  • Iriški Venac (Informativni centar JP NPFG)
  • Zmajevac
  • Crveni Čot
  • Ležimir (raskrsnica)
  • Rohalj baze
  • Manastir Đipša

  Iz JP NPFG apeluju da se običaj seče badnjaka prepusti stručnim licima u skladu sa planskim uzgojem šuma na području Nacionalnog parka i podsećaju da je suština ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika upravo u međusobnom darivanju, razumevanju i ljubavi kako jednih prema drugima tako i svih nas prema prirodi i njenoj zaštiti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija