• U ponedeljak postavljanje kamena temeljca za još jednu japansku fabriku

  Još jedna fabrika iz automobilske industrije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U ponedeljak postavljanje kamena temeljca za još jednu japansku fabriku
  Foto: Freepik

  Prema njegovim rečima, sve je spremno za ceremoniju postavljanja kamena temeljca.

  Nemamo mikakav problem, 18. mart kamen temeljac za novu japansku investiciju. Objekat uopšte nije mali, 17 000 metara kvadratnih. U nekoj završnoj fazi je oko 150 radnika, još uvek nemam informaciju kolika je to početna faza, vezano za broj radnika. Ono što je najvažnije za Inđiju u ovom momentu to je da je novi investitor, da se otvaraju nova radna mesta. Da će svakako budžet optštine Inđija odnosno budžet građana biti značajno puniji kada se ova investicija realizuje. – nedavno je izjavio predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak.

  Projektom je predviđena izgradnja proizvodnog kompleksa za proizvodnju metalnih delova za elektro motore, jezgra elektro motora i sve ono što ima pokretanje – brisači, podizači, dodao je Gak.

  Kompanija JFE Šoji Srbija registrovana na Novom Beogradu, ranije je podnela zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju kompleksa za proizvodnju.

  Nakon razmatranja zahteva, Odeljenje za urbanizam, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine utvrdio je da se ne očekuju značajni negativni uticaji projekta na činioce životne sredine te je izdato Rešenje da nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]