• UG Za zdravu opštinu Stara Pazova: Neće nas zaustaviti u nameri da sačuvamo javni interes

  Iako smo pre više od mesec dana ukazivali na podizanje nelegalnog objekta u parku, radovi su nastavljeni, i u parku sad niče terasa i staze uz objekat na javnoj zelenoj površini, navode članovi Udruženja građana Za zdravu opštinu Stara Pazova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  UG Za zdravu opštinu Stara Pazova: Neće nas zaustaviti u nameri da sačuvamo javni interes
  Foto: IN Medija

  U saopštenju za javnost se podseća da su članovi udruženja još 26. februara podneli zahtev za hitan vanredan inspekcijski nadzor staropazovačkom Odeljenju za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti.

  Pošto nam nije odgovoreno nakon zakonskog roka od 15 dana, obratili smo se Zaštitniku građana. Pošto ni tu nismo dobili nikakvu reakciju, poslali smo svu dokumentaciju Ministarstvu zaštite životne sredine, kao i kabinetu predsednika Srbije. Svesni smo da to nije u njihovoj delatnosti, ali mi na lokalu nismo više imali legalnih opcija. Obe institucije su nam odgovorile i dale preporuke za dalje korake. Iz Ministarstva zaštite životne sredine su nas uputili na pokrajinsku inspekciju, a kabinet predsednika RS je ceo naš dopis sa dokumentacijom prosledio našoj Opštini, uz napomenu da moraju da postupe u skladu sa zakonom i da u što kraćem roku informišu i njih i nas o toku predmeta. – navodi se i dodaje:  

  Nakon mesec i po dana od podnošenja zahteva komunalnoj inspekciji, juče nam je stigao odgovor. Inspekcija je utvrdila da podignuti objekat ne spada u kategoriju privremenih objekata. Takođe, inspekcija je na osnovu Plana generalne regulacije naselja Stara Pazova potvrdila da je objekat podignut na parceli koja je većim delom javne namene, za park, a manjim delom građevinsko zemljište namenjeno proširenju Doma zdravlja. Prema izvodu iz katastra nepokretnosti za lokaciju na kojoj je nelegalni objekat, i dalje stoji da je namena parcele javni park, s tim da je 19. marta uneta zabeležba o podnošenju zahteva za ispravljanje greške – usklađivanje površine parka. Pretpostavljamo da je taj zahtev podnet da bi se katastarske informacije uskladile sa planskom dokumentacijom Opštine Stara Pazova.

  Iako je u najmanju ruku čudno da smo odgovor na zahtev koji smo poslale 26. februara dobile tek nakon mesec i po dana, u zapisniku stoji da je inspektor izvršio obilazak lokacije istog dana kada je zahtev primljen, dok je sâm zapisnik sačinjen 21. marta kada je stigao odgovor iz Urbanizma, sa informacijama o katastraskoj parceli na kojoj je podignut nelegalni objekat. Ipak, još dve nedelje je trebalo da zapisnik stigne na adresu našeg Udruženja, kaže se u saopštenju.

  Naravno, mi iz Udruženja građana Za zdravu opštinu Stara Pazova se nismo obeshrabrili, niti će nas nepoštovanje zakonski propisanih rokova zaustaviti u nameri da sačuvamo javni interes u jedinom parku koji naša opština ima i koji je jedino takvo mesto za mnoge roditelje i decu ne samo iz Stare Pazove, već i okolnih mesta.- zaključuje se.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem