• Uputstvo OIK za inđinčane koji ne mogu da glasaju na biračkom mestu

  Građani Inđije koji iz zdravstvenih razloga ili usled invaliditeta ne mogu lično glasati na biračkom mestu imaju pravo na alternativne načine glasanja kod kuće.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uputstvo OIK za inđinčane koji ne mogu da glasaju na biračkom mestu

  U nedelju, 17. decembra održavaju se izbori u Srbiji gde će građani birati novi sastav parlamenta, Vlade, pokrajinske skupštine u Vojvodini.Oni koji iz zdravstvenih razloga ili usled invaliditeta ne mogu lično glasati na biračkom mestu imaju pravo na alternativne načine glasanja kod kuće, saopštila je Opštinska izborna komisija.

  Da bi ostvarili parvo glasanja od kuće, biračima je omogućeno da obaveste  birački odbor najkasnije do 11 časova na dan izbora odnosno do nedelje 17. decembra. Ovo obaveštenje može se dostaviti ili pre samog izbornog dana ili direktno kontaktiranjem biračkog odbora do navedenog vremena.

  Prilikom prijavljivanja glasač treba da navede sledeće lične podatke:

   – ime i prezime,

  – jedinstven matični broj,

  – adresu prebivališta,

  – kontakt telefon i

  – razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na biračkom mestu.

  -Od 14. Decembra do 17. Decembra u 11 časova moguća je prijava za lica koja nisu u mogućnosti da izađu na biračko mesto. Potrebno je da se prijava izvrši  izbornoj komisiji Opštine Inđija, sekretaru ili zameniku sekretara telefonskim putem. U nedelju 17. Decembra prijavu mogu podneti i biračkom odboru. Tročlana komisija posle 11 sati kreće u obilazak prijavljenih lica. – kaže za IN Medija predsednik Opštinske izborne komisije Nikola Malić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]