• Uslugu „tačno vreme“ prošle godine koristilo 400.000 stanovnika Srbije

  U 21. veku kada su većini dostupni “pametni telefoni” na kojima u svakom trenutku mogu da dođu do važnih informacija reklo bi se da usluge koje su nekad bile dostupne odavno nisu potrebne. Međutim, hipster trend i u ovim okvirima ima svoje korisnike u Srbiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uslugu „tačno vreme“ prošle godine koristilo 400.000 stanovnika Srbije
  pixabay

  Koliko puta dnevno dodirnete svoj telefon kako bi ste pogledali koliko je sati, verovatno ne znate broj. Koliko puta vas je u poslednje dve decenije mobilni telefon budio ili podsećao na važne satnice u toku dana? Sigurno niste o tome razmišljali a još manje brojali.

  Generacije rođene krajem devedesetih i mlađi verovatno nisu koristili u velikoj meri usluge fiksne telefonije a naročito uslugu “tačno vreme” ili “buđenje”

  Međutim, usluge „Tačno vreme“ kao i „Usluge buđenja“ su deo standardne ponude Telekoma Srbija kažu za IN Medija iz ove kompanije.

  Iz kompanije Telekom navode da „Usluga buđenja“ na broju 19811 i dalje budi veliki broj korisnika širom Srbije, i u 2023. godini je tu uslugu tražilo blizu 71.000 korisnika.

  Uslugu „Tačno vreme“ pozivanjem broja 195 u 2023. godini je zatražilo oko 400.000 korisnika, a najviše je zahteva bilo u oktobru mesecu.

  Usluga naručivanja buđenja po pozivu je besplatna dok je aktivacija ove usluge tarifirana u iznosu od 30 dinara.

  Francuska je krajem juna 2022. godine nakon 89. Goina ukinula uslugu “glasovni sat”. Francuska je ujedno prva zemlja koja je uvela tu uslugu. A razlog za ukidanjue državna telefonska kompanija navela je činjenicu da je usluga koja je koštala 1,5 evra je ukinuta jer u eri pametnih telefona za nju nije bilo interesovanja.

  Pre nego što je usluga „glasovnog sata“ uvedena 1933. godine, zaposleni u pariskoj opservatoriji su lično se javljali na pozive i davali informacije o tačnom vremenu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Ramštajn podigao Ušće na noge (VIDEO)

  Spektakularni koncert „Ramštajna" održan je na beogradskom Ušću, a počeo je nešto posle 21 čas. Publika je članove nemačkog sastava dočekala ovacijama i gromoglasnim […]