• Ustajala voda, prazne cisterne i ćutanje nadležnih na 40 stepeni

  U JKP „Vodovod i kanalizacija“ nemaju informaciju kada će cisterne koje su postavljene na punktovima u Inđiji biti oprane, dezinfikovane i napunjene vodom obzirom da od trenutka postavljanja voda nije dopunjavana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ustajala voda, prazne cisterne i ćutanje nadležnih na 40 stepeni
  Foto: IN Medija

  Cisterna u samom centru Inđije je gotovo prazna, oko oboda sa unutrašnje strane stvorio se „zeleni venac“ što jasno ukazuje da voda dugo stoji i nije za piće.

  IN Medija je kontaktirala JKP „Vodovod i kanalizacija“ koje je nadležno za postavljanje i održavanje cisterni sa pijaćom vodom za informaciju kada će se čistiti citerne i napuniti svežom vodom.

  -Nemamo informaciju, direktor nije tu i ne znam kada će doći. Osim njega niko ne daje informacije. – kažu u ovom preduzeću.

  Cisterne sa vodom postavljene su krajem juna nekoliko dana nakon pojave toplotnog talasa i nestašica vode. Novi toplotni talas, nove najave restrikcija nisu uticale na reakciju JKP „Vodovod i kanalizacija“.

  U Inđiji se danan očekuje temperatura do 40 stepeni, toplotni talas praćen tropskim noćima u urbanim delovima potrajaće i narednih dana.

  Prema podacima RHMZ trajaće do vikenda i početkom sledeće sedmice kada će uz lokalni razvoj oblačnosti u popodnevnim satima na severu, zapadu i jugozapadu Srbije i retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

  Narednih dana, tokom toplotnog talasa, biće pretežno sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 stepeni i tropske noći u urbanim sredinama. Za dane vikenda i početkom sledeće sedmice uz lokalni razvoj oblačnosti u popodnevnim satima na severu, zapadu i jugozapadu Srbije i retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]