• Usvojene izmene Zakona o lokalnim izborima

  Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima, čime je omogućeno da lokalni izbori u gradovima u kojima nisu bili u decembru, budu 2. juna, kad i beogradski.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Usvojene izmene Zakona o lokalnim izborima

  Za izmene i dopune zakona glasalo je 168 poslanika među kojima su i poslanici dela opozicije, odnosno stranaka koje su donele odluku da izađu na beogradske izbore u junu. Protiv je bilo 26, dvoje je bilo uzdržano, a 11 nije glasalo.  Ukupno su bila prisutna 204 poslanika.

  Inače, sednica je bila zakazana na predlog 187 poslanika vlasti i dela opozicije.

  U obrazloženju predloga za promenu Zakona piše da se on donosi zbog dinamike održavanje izbora i sednica lokalnih samouprava.

   Tako će se rok za raspisivanje lokalnih izbora pomeriti sa 120 na 150 dana pre isteka mandata, a od dana raspisivanja do dana izbora ne može proći manje od 30 dana, umesto 45 kako piše u aktuelnom zakonu.

  Na izbore će, kako je najavljeno izaći Zeleno levi front, Narodni pokret Srbija, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, dok su Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicija NADA najavile da neće učestvovati jer smatraju da nema vremena da se poboljšaju izborni uslovi do 2. juna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]