• Uživo praćenje rezulata glasanja na IN Medija 2. juna od 20:30

  Uživo praćenje rezultata glasanja u izbornij noći na portalu IN Medija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uživo praćenje rezulata glasanja na IN Medija 2. juna od 20:30
  Foto: IN Medija

  IN Medija će u toku izborne noći uživo pratiti pristizanje izbornih rezultata po biračkim mestima u Inđiji i Staroj Pazovi. Pratioci portala IN Medija imaće priliku da uz grafički prikaz u realnom vremenu na sajtu našeg portala prate izmene rezultata uz aktivno ažuriranje. Kroz grafički prikaz pratiocima će biti omogućeno da prate procentualne odnose svih rezultata političkih aktera učesnika izbora.

  IN Medija je kreirala alat preko kojeg učesnici na izborima unose podatke koji stižu sa biračkih mesta u realnom vremenu, rezultati izbornih štabova biće vidljivi na sajtu IN Medija.

  Ovaj alat ima za cilj da biračima predstavi učesnike u izborima kao odgovorne i moderne, transparentne i ažurne. Dok IN Medija kao servis građana želi da svojim pratiocima pruži informacije svih potencijalnih učesnika u vlasti. Jednaka prava su ponuđena svim učesnicima dok su saradnju odbili SNS kao i koalicioni partneri ove političke struje i grupa građana „Inđija i ti“ koji su poslednje 4 godine bili u koaliciji sa vladajućom strankom u Inđiji.

  Pećincima je ponuđena saradnja koju su pihvatili ali su odustali jer nemaju logističku podršku ali ni kontrolore na biračkim mestima.

  Svim stranačkim štabovima učesnicima izbora u tri sremske opštine (Inđija, Stara Pazova i Pećinci) ponuđen je besplatan alat koji omogućava izbornim štabovima da prate rezultate izbora i u isto vreme ih predstave medijima.

  Stranački štabovi dobili su jedinstven link preko kog će unositi rezultate brojanja glasova sa biračkih (kako pristižu u štabove sa biračkih mesta) mesta koji će automatski biti prikazivani uživo na sajtu IN Medija sa navedenim vremenom ažuriranja podataka. Uporedo sa rezultatima obrađenih biračkih mesta pratioci IN Medija imaće priliku da kroz grafiku vide odnos prebrojanih glasova i u procentima (takozvana pita)

  Grafikom će biti predstavljen i odnos odborničkih mesta u odnosu na osvojen broj glasova nakon prebrojavanja. Link koji dobije određeni štab je link kome ne može pristupiti niko niti menjati unete podatke osim administratora. Na štabovima je da odrede osobu ili više njih koji će rezultate ažurirati, pri objavljivanju preliminarnih rezultata ispred svake grafike i podataka stajaće ime liste

  Osim toga jasno će biti istaknuto vreme ažuriranja pored svakog izbacivanja podataka, to program kreira sam u odnosu na realno vreme unosa. Nakon prebrojavanja (trećeg juna najkasnije) program se zaključava, vreme poslednjeg ažuriranja se vidi kao i odnos broja glasova po listama. Isto tako ostaje “pita” sa procentima u odnosu na unete podatke.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Izbori 2024