• Vesić: Prva deonica „Osmeh Vojvodine“ gotova do kraja 2026.

  Prva deonica brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“, od Bačkog Brega do Sombora, biće završena do kraja 2026. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vesić: Prva deonica „Osmeh Vojvodine“ gotova do kraja 2026.
  Foto: Instagram (Buducnostsrbijeav

  To je danas rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

  On je dodao da će ta saobraćajnica, od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od skoro 186 kilometara, potpuno promeniti način života građana na severu Vojvodine i biti najbrža veza rumunskim građanima koji idu prema zapadnoj Evropi.

  Vesić je naveo da je ova saobraćajnica prvobitno trebalo da ide do Nakova, sela na samoj granici između Srbije i Rumunije, ali da će, s obzirom na to da je sa Rumunima dogovoreno da oni rade svoj deo puta prema Srpskoj Crnji, saobraćajnica ići do Srpske Crnje gde će biti urađen veliki granični prelaz.

  Naveo je da će „Osmeh Vojvodine“ povezati Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju čime će sve te opštine biti na mreži naših brzih saobraćajnica i auto-puteva.

  Vesić je rekao da se u Vojvodini, između ostalog, gradi Fruškogorski koridor koji će biti završen u oktobru 2026. godine.

  Takođe, Vesić je podsetio da se radi i tunel Iriški venac dužine 3,5 kilometara, koji će biti najduži u Srbiji, a koji će ići ispod Fruške gore tako da će putovanje automobilom kroz to zaštićeno područje sa 20 minuta biti smanjeno na pet minuta, što je važno za zaštitu životne sredine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina