• Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500“ kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele sirovine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500
  Foto: IN Medija

  Кada su u pitanju potrošači, povećanje cena neće značajno uticati na njihov standard“, ističe se u saopštenju Vlade, ali nije navedeno koja je maksimalna cena hleba od brašna „T-500“.

  Kako je objašnjeno, Vlada je u cilju sprečavanja velikih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva ograničila cenu hleba od brašna tog tipa, a imajući u vidu da je sadašnja cena korigovana u skladu sa tržišnim kretanjima, neće biti neophodna intervencija prodajom brašna iz robnih rezervi posle 1. jula 2024. godine.

  To znači da će biti raspodeljena samo količina brašna neophodna za jedan mesec.

  Vlade je na današnjoj sednici usvojila i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o uspostavljanju saradnje između Beograda i Кaira. Saradnja će se realizovati u oblasti funkcionisanja i razvoja lokalne samouprave, turizma, ekonomske saradnje i upravljanja komunalnim sistemima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]