• Vladimir Gak nije ispunio obećanje koje je dao 25.maja

  Opština Inđija objavila je da su “u toku radovi na uređenju platoa na glavnom prilazu Domu zdravlja u Inđiji” istu tu vest lokalna samouprava objavila je pre tri meseca, kad su radovi i počeli. Od marta do juna odigravala se agonija jer je izvođač izašao iz posla za šta tadašnji predsednik opštine Inđija nije imao objašnjenje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vladimir Gak nije ispunio obećanje koje je dao 25.maja

  Za IN  Medija je 25. maja kazao da će građane izvestiti o razlozima odustajanja izvođača i da će lično ubrzati radove. Tri nedelje od obećanja radovi su krenuli ali obrazloženje zašto je prvobitni izvođač izašao iz posla, ima li finansijske štete za građane kao i kada će radovi biti gotovi Gak nije želeo da odgovori IN Medija.

  Radovi vredni 35 hiljada evra na rekostrukciji traju tri meseca. Ovom rekonstrukcijom obuhvaćene su podne obloge na glavnom ulazu u inđijski Dom zdravlja. Najavom ove rekonstrukcoije zamene behaton ploča građanima je obećan lakši pristup ovoj zdravstvenoj ustanovi.

  U martu ove godine započeli su radovi na zameni behaton ploča na prilazu Doma zdravlja, dva meseca nakon toga “gradilište” je napušteno i ostavljeno u početnoj fazi. Obrazloženje radova bilo je “lakši pristup pacijentima do ulaza” u Dom zdravlja i apoteku ali je od svega ionako nebezbedan prilaz načinjen još nebezbednijim.

  O razlozima kašnjenja dugo najavljvane rekonstrukcije prilaza Domu zdravlja predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je kazao da nema informaciju koji je razlog kašnjenja.

  -Bilo bi dobro da se obratite Domu zdravlja, ja znam da je iz nekog razloga raskinut ugovor nisam ulazio u detalje zbog čega. Sigurno da je postojao ozbiljan pravni osnov da se to dogodi. Svima nam je bilo u cilju da se što pre to uradi, konkretan razlog ne znam i ako vi ne budete poslali dopis sa pitanjem poslaću ja. –kazao je za IN Medija predsednik opštine Vladimir Gak.

  IN Medija je dopis sa konkretnim pitanjem iz kog razloga je izvođač napustio radiva na rekonstrukciji platoa na ulazu u Dom zdravlja, director ove zdravstvene ustanove na pitanje nije odgovorio 7 dana.

  -E onda ćemo ubrzati odgovor. –obećao je Gak 25. maja.

  Procenjena cena radova bez PDV je 3,4 miliona dinara. O poboljšanju usluga, povećanju broja lekara ili opremanju Doma zdravlja nije bilo ni obećanja.

  U anketi koju je sprovela IN Medija sredinom maja pratioci našeg portala kao razloge za kašnjenje navodili su da se “pred izbore sve mora raskopati” i taj stav je zastupalo 46% učesnika ankete. Njih 38% nisu očekivali da dato obećanje lokalna vlast ispuni, dok je 11% ispitanika odgovorilo da će radovi biti gotovi pred izbore. Tek 4% ispitanika smatra da će uporedo radovi na Trgu Slobode i na rekonstrukciji platoa Doma zdravlja biti gotovi istovremeno I 2% smatra da lokalna samouprava nema novca za najavljene radove.

  Niko od ispitanika nije uzeo u obzir da bi izvođač radova nakon što je izabran putem javne nabavke raskinuti ugovor na samom početku rekonstrukcije.

  Zadnja kompletna rekostrukcija Doma zdravlja u Inđiji pre 20 godina

  Pre dvadeset godina, 2004. godine je započeta kompletna rekonstrukcija Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ u Inđiji koja je trajala 3 godine. Rak rana su bili ravni krovovi na objektima koji su prokišnjavali, jedan po jedan je saniran i stavljena je konstrukcija. Ova investicija finansijski su potpomognute od strane Opštine Inđija i AP Vojvodina.

  Radovi su počeli od hitne službe koja je najvitalniji deo svake zdravstvene ustanove. Od rekonstrukcije prostorija pa do opremanja apartmana i vozilima. Pored unutrašnjeg sređivanja obnovljen je I vozni park ugrađene klime. Renovirana je laboratorija koje po obimu poslova i kvalitetu usluga nema u Vojvodini.

   Urađena je rekonstrukcija prostorija opšte medicine. Uklonjene su barijere koje su bile između pacijenata i zdravstvenih radnika, Tada, te 2003. Godine podrškom lokalne samouprave i izdvajanju sopstvenog dinara Dom zdravlja je finansirao 50 zdravstvenih radnika kako bi pružili neophodne usluge pacijentima. U toku rekonstrukcije Doma zdravlja potpuno je rekonstruisana pedijatrije, opština Inđija je tada iz budžeta građana finansirala rad očnog lekara specijaliste kao specijaliste uho, grlo i nos.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija